Allsvensk rutin till Gripen

Hockeyettanlaget förstärker defensiven med en erfaren spelare. 
 
Den senaste tiden har både Kalmar och Segeltorp fått mest uppmärksamhet av lagen som anslutit till Hockeyettan det senaste året men nu verkar även Nyköpingslaget Gripen få fart på sitt lagbygge. Under måndagen presenterades klubbens senaste nyförvärv och den här gången är det defensiven som förstärks i form av Robin Axbom, som senast kommer från spel i Österrikiska EHC Lustenau. 
- Vi är mycket glada över att ännu en Nyköpingskille väljer att komma hem och Robin kommer tillföra mycket rutin och spetsegenskaper till laget, skriver klubben på sin hemsida. 
 
Axbom är som sagt var från Nyköping men inledde sin seniorkarriär i Västerås där det bland annat blev 23 matcher i Hockeyallsvenskan under säsongen 09/10. Året efter blev det ytterligare ett par matcher i gurkstadens hockeylag men säsongen tog sedan ny fart uppe i Björklöven där han stod för 11 poäng på 31 matcher. Sommaren 2011 vände backen hem till Nyköping och då väntade tre relativt lyckade säsonger, han stod bland annat för hela 32 poäng på 38 matcher säsongen 12/13. 
 
2014 flyttade han vidare, den här gången till Norge och Stjernen. Där blev det tre säsonger som en viktig spelare för laget men förra våren skrev han på ett try out-kontrakt med AIK. Det blev lyckat och han inledde därför den gångna säsongen i Solnalaget men efter att ha spelat 24 matcher lämnade han för spel i Österrike men där blev det bara tre matcher. 
 
Det här får ses som en riktigt fin värvning, Axbom är fortfarande relativt ung (28 år) och borde ha många säsonger kvar i kroppen. Senast han spelade i Hockeyettan kunde han även bidra i offensiven och det borde han kunna göra även den här gången. Vi kan nog förvänta oss att backen tar plats i förstafemman och dessutom får mycket speltid i powerplay. Där kan han göra stor nytta.