Allsvensk värvning av KRIF

Hockeyettanlagets lagbygge börjar ta form på allvar. 
 
KRIF är ett av lagen i Hockeyettan som har höga ambitioner och som dessutom etablerat sig som ett topplag. De senaste säsongerna har man lyckats bra men inte nått hela vägen. Något man förmodligen siktar på att ändra i höst. Men då behövs ett bra spelarmaterial. Under gårdagen släpptes nyheten att man förstärker med en spelare som är tänkt att tillföra spetsegenskaper till det offensiva spelet. Det är ingen mindre än Stefan Söder som är tillbaka i klubben. 
- Jag väljer att komma tillbaka till KRIF för jag vill spela för en klubb jag känner starkt för. Jag vill ta KRIF till allsvenskan, säger forwarden till klubbens hemsida. 
 
 Efter en säsong i Hockeyallsvenskan är Söder (91) tillbaka i "ettan". 
Foto: Johnny Anderson 
 
Det här är en riktig spetsvärvning av Blekingelaget, man får dessutom in en spelare som är populär bland lagets supportrar. Söder kom till klubben redan under säsongen 11/12 och hade sedan flera starka vintrar i Kockumhallen innan flytten till Troja-Ljungby för ungefär två år sedan. Där lyckades han vara med och ta laget till Hockeyallsvenskan men efter säsongen flyttade han till IK Pantern och det är där han spenderat den gångna säsongen. I Malmölaget noterades forwarden för 12 poäng på 45 matcher men han gjorde även åtta matcher som utlånad till just KRIF. Därför känns den här värvningen både logisk och bra. 
 
Den södra serien har en förmåga att bli ett riktigt getingbo och där kan små marginaler vara skillnaden mellan succé och fiasko. Det vore ett misslyckande om KRIF inte tog sig till Allettan (något man gjort de tre senaste säsongerna) och då kan en spelare som Söder vara tungan på vågen. Just nu ser sportchefen Mikael Johanssons bygge lovande ut men det finns fortfarande några lediga platser så det ska bli intressant att följa lagets fortsatta utveckling när våren övergår till högsommar. 
 
FAKTA: Stefan Söder
Ålder: 28 år
Längd/Vikt: 183cm/90kg
Position: forward
Moderklubb: Hammarby IF
Statistik 2017/18: 45 matcher, 12 poäng (7+5), 39 utvisningsminuter (IK Pantern)
8 matcher, 9 poäng (5+4), 2 utvisningsminuter (KRIF, lån)
Meriter: 30 SHL-matcher, 69 allsvenska matcher, J18 SM-guld, U16 SM-guld.