Ändringar hos nykomlingen

Det händer en hel del saker i Västerås. 
 
Försäsongsträningen är i full gång för de allsvenska lagen men det finns fortfarande en hel del tomma platser i trupperna, bland annat hos nykomlingarna i Västerås. Under gårdagen stod man för flera ändringar och den stora nyheten är att man förstärker defensiven i form av Jonas Liwing, som senast kommer från spel i Södertälje. 
- Han är spelskicklig och bekväm med pucken, nyttig i Powerplay och ger oss ett hot till med sin högerfattning. En backtyp som många klubbar letar efter just nu som högerfattad back som kan spela powerplay. Otroligt kul att vi har kommit överens, säger sportchefen Patrik Zetterberg till klubbens hemsida. 
 
Liwing kommer som sagt var senast från Södertälje men det är långt ifrån den enda klubben han spelat allsvensk hockey med, redan 2002 debuterade han i serien med AIK och sedan dess har det även blivit spel i Oskarshamn där han bland annat stod för 22 poäng säsongen 16/17. Förutom över 300 allsvenska matcher har 35-åringen nästan lika många SHL-matcher på sitt CV och Stockholmaren har även spenderat flera säsonger ute i Europa. 
 
 Liwing stod för flest poäng (23) av Södertäljes backar den gångna säsongen. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Värvningen av Liwing får ses som ett styrkebesked, man får in en rutinerad spelare som kan göra nytta i båda zonerna och jag har svårt att tro att nykomlingarna var ensamma om att vilja ha honom i sitt lag. Förutom nyheten om Liwing gick klubben även ut med några andra ändringar, nämligen att backen Joel Werner samt forwardsen Oscar Pettersson & Lucas Venturo inte får förnyat förtroende. Dessutom står det klart att Daniel Wahlberg lämnar laget, den lovande målvakten är klar för spel i Helsingborg. 
 
Att de här spelarna inte följer med till allsvenskan känns ganska väntat men jag hade gärna sett Venturo även i höst, kanadensaren är en underhållande spelare som alltid producerat bra med poäng i Hockeyettan och förr eller senare borde 24-åringen få chansen även på en högre nivå. De här ändringarna gör att Västerås har 21 spelare i sin trupp och det återstår därför bara ett par platser som ska fyllas. Jag kan tänka mig att ytterligare någon forward ska in men i övrigt är ser det bra ut, man verkar satsa på Samuel Ersson som partner till Marcus Dahlbom i målet och det ska bli intressant att se hur 18-åringen klarar steget till seniorhockey. För att vara nykomlingar har Västerås ett starkt (och samtidigt lovande) lag på pappret som borde kunna göra bra ifrån sig när säsongen drar igång.