Backlöfte till Hockeyettan

Skövde förstärker truppen med en lovande spelare. 
 
Den gångna säsongen var den västra serien en av de mest intressanta och även om Västerås lämnat finns det potential att bjuda på både spänning och underhållande matcher även i framtiden. Skövde är ett av lagen som förväntas vara med i toppstriden och de har kommit en bra bit på sitt lagbygge. Idag presenterade klubben sin senaste värvning och den här gången är det defensiven som stärks upp. Valet föll på Alexander Björklund som senast kommer från spel i Oskarshamns organisation. 
I Alexander får vi en skridsko- och puckskicklig back som passar bra in i vårt speltänk i vinter. Vi vet också att det är en väldigt ambitiös och träningsvillig kille och som vi ser kommer ta bra kliv i sin utveckling här hos oss, skriver sportgruppen till klubbens hemsida. 
 
Björklund kommer som sagt var senast från Oskarshamn men den unge backen spelade inte i A-laget, istället har det blivit spel i de olika juniorlagen. Den gångna säsongen stod 20-åringen för elva poäng på 18 matcher. Det kan vara värt att notera att Oskarshamns juniorlag inte spelar i SuperElit, utan i J20 Elit vilket är divisionen under. 
 
I och med dagens värvning har Skövde 20 spelare i sin trupp och på backsidan är det förmodligen fullt. Där finns åtta spelare och samtliga har "vanliga" kontrakt (alltså inte try-out eller junior). Det är svårt att sätta ett slutgiltigt betyd på lagbygget men det finns en hel del unga och lovande spelare, samtidigt ska Henrik Thegel dra ett tungt lass i offensiven. Den rutinerade forwarden som har närmare 200 allsvenska matcher på meritlistan stod för 39 poäng i vintras och måste göra något liknande om Skövde ska få en rolig säsong.