Backlöfte till Hockeyettan

Vimmerby förstärker truppen med en lovande spelare. 
 
Smålänningarna har drabbats av en del tunga spelarförluster under vårens första veckor men sakta men säkert börjar man få till ett lag som borde kunna vara med och konkurrera även nästa säsong. Idag gick klubben ut med värvningen av Alexander Andersson, som senast kommer från spel i Växjös organisation. 
Han spelar väldigt moget för sin ålder och löser situationerna på ett skickligt sätt. Jag blir inte förvånad om han kommer tillhöra våra ledande backar redan i vinter, säger sportchefen Daniel Stolt till klubbens hemsida. 
 
Den unge backen kommer som sagt var senast från Växjö, där han varit en lovande spelare under flera säsongen. 20-åringen debuterade i klubbens J20-lag redan 2014 och den här säsongen blev hans fjärde i laget. De två senaste säsongerna har det blivit silver i Junior-SM och under den här vintern var han även lagkapten. Förutom det har Andersson även en del landslagsrutin, 2015 var han bland annat med i U17-VM tillsammans med Alexander Nylander och Jesper Bratt
 
I och med dagens värvning har Vimmerby femton spelare i sin trupp och det känns som att stommen börjar bli klar. Jakob Karlsson lär givetvis fortsätta att vara en av de allra viktigaste spelarna men det ska bli intressant att se i vilken omgivning han hamnar nu när både Jesper Kokkonen och Markus Modigs försvunnit till Hockeyallsvenskan.