Forwarden lämnar Hudiksvall

Hockeyettanlaget tappar en av sina offensiva spelare. 
 
Trots att Hudiksvall spände bågen rejält med flera meriterade spelare så räckte det inte hela vägen för laget, istället för att slåss om allsvenska platser föll man tidigt i playoffspelet mot Kalix och nu står det klart att en av lagets spelare lämnar. Det är Oscar Bergkvist som väljer att fortsätta karriären några mil söderut, nämligen i Huddinge. 
Oscar är en spelare jag haft koll på ett par säsonger då han representerat Hudiksvall i vår serie. En skicklig intensiv spelare som inte håller sig ifrån heta situationer bra på att ta sig in under skinnet på motståndarna och som dessutom säsong efter säsong visar att han vet vart målet står och alltid placerar sig i toppen av diverse poängligor, säger sportchefen Fredrik Mälberg till klubbens hemsida. 
 
 Bergkvist noterades för 63 poäng under sina två säsonger i Hudiksvall. 
Foto: Peter Scott
 
Tidigare under dagen har Huddinge gått ut med nyheten att flera av lagets främsta spelare lämnar, inte minst Måns Krüger och i hans fall fortsätter nog karriären på en högre nivå. Det gör att värvningen av Bergkvist blir extra viktig, han är kanske inte riktigt på samma nivå som den nyss nämnda spelaren men 22-åringen är en bra spelare som borde kunna göra en hel del nytta i sitt nya lag. Bergkvist har spenderat de två senaste säsongerna i Hudiksvall och han stod för 28 poäng på 42 matcher. Tidigare har han representerat klubbar som Vimmerby och KRIF men det har även blivit fyra matcher i Hockeyallsvenkan med Mora. 
 
Om det här är en bra värvning av Huddinge är det även en ganska tung förlust för Hudiksvall, som blandat och gett under de inledande veckorna av "silly season".