Landslagsrutin till Almtuna?

Det Hockeyallsvenska laget ser ut att förstärka offensiven. Rejält. 
 
Vi börjar med den värvningen som Uppsalalaget faktiskt har presenterat, det handlar om forwarden Tobias Liljendahl som lämnar Timrå för spel i Almtuna. Den lovande 23-åringen har fått mycket av sin hockeymässiga utbildning i Djurgårdens organisation men har mestadels spelat seniorhockey i Vita Hästen där det blev 53 poäng fördelat på tre säsonger. I Timrå noterades forwarden för fyra poäng på 35 matcher. 
- Tobias är en bra karaktär som kommer att passa klockrent in i vår grupp. Han är i en bra ålder och har en stor utvecklingspotential. Han har ett bra skott och är en spelare som jobbar hårt över hela banan. Det är roligt att han valt att komma till oss och jag tror att han kommer att kunna utvecklas ytterligare hos oss, säger sportchefen Björn Danielsson till klubbens hemsida. 
 
Det här är en värvning som, trots en skadefylld säsong, känns lovande. Liljendahl tog steg framåt under sin tid i Vita Hästen och det är inget snack om att han har potential att bli en riktigt bra spelare, framförallt i powerplay där hans fina skott skulle kunna komma till användning. 
 
Men det här verkar inte bli Almtunas enda värvning för att förstärka sin offensiv, enligt Expressens "MrMadhawk" är klubben mer eller mindre överens med Tony Mårtensson som ser ut att lämna Linköping och SHL för att ta ett steg neråt i seriesystemet. 
Det lutar starkt åt det, men jag kan ärligt säga att jag inte skrivit på någonting än. Anledningen till att jag väljer dem, är närheten till Sigtuna, plus att jag blivit jäkligt imponerad över sättet de jobbar på, säger forwarden till Expressenbloggen. 
 
 Mårtensson lämnar Linköping, som han representerat den gångna säsongen. 
 
Om den här värvningen blir av är det Hockeyallsvenskans hittills tyngsta. Mårtensson kommer senast från en säsong där det inte riktigt gick så bra som han hade hoppats, 37-åringen lyckades bara göra två mål på 54 matcher och det var en rejäl missräkning. En nystart i Almtuna kan vara precis det han behöver. Forwarden slog igenom i Arlanda och flyttade sedan vidare till Brynäs där han spela så pass bra att Anaheim draftade honom. 2002 blev det en flytt till USA men under första säsongen blev det bara spel i farmarligan AHL, den efterföljande vintern fick han dock göra sex matcher med Anaheim i NHL. 
 
2004 flyttade Mårtensson hem till Sverige igen och då blev det spel i Linköping. Något som skulle göra att han blev en man för landslaget. Under de fyra kommande säsongerna skulle han ösa in poäng i Elitserien (som ligan hette på den tiden) och han fick även vara med i tre VM. 2008 blev det en flytt till Ryssland men efter en säsong var han tillbaka i LHC - för att sedan vända tillbaka österut ett år senare. Mellan 2010-2015 blev det spel i SKA St Petersburg och den perioden rundades av med att han fick vinna Gagarin Cup, Rysslands motsvarighet till Stanley Cup (något han även gjorde 2009). 
 
Efter Rysslandsäventyret väntade två säsonger i HC Lugano och där fortsatte han att hålla en hög nivå men efter att ha gjort 82 poäng fördelat på 111 matcher var det dags att flytta hem till Sverige och Linköping igen. Nu ser karriären alltså ut att fortsätta i Almtuna och där borde han rimligtvis få en nyckelroll, speciellt i offensiven där han har sina största styrkor. Om han hamnar i rätt omgivning borde den rutinerade forwarden kunna göra en hel del mål och även spela fram sina medspelare. 
 
De här två värvningarna gör även att Almtuna får räknas som något av en outsider när säsongen drar igång om några månader.