Mariestad förstärker defensiven

Hockeyettanlaget vann dragkampen om en eftertraktad spelare. 
 
Mariestad rankas kanske inte som en seriens starkaste klubbar men man har en rik historia och det känns som att föreningen är påväg i rätt riktning. Den här säsongen tog man sig till playoff 2 där Västerås tillslut blev en för svår motståndare men siktet ser ut att vara inställt på revansch. BOIS har kommit en bra bit på sitt lagbygge och under tisdagen blev det officiellt att man värvar backen Alexander Anderberg som senast kommer från Huddinge. 
Han gör sitt andra seniorår så det finns mycket utvecklingspotential i honom. Han kommer höra hemma i en högre serie, så vi är väldigt nöjda med att knyta till oss honom i konkurrens med flera andra klubbar, säger sportgruppens Calle Johansson till klubbens hemsida. 
 
Det här får ses som en fin förstärkning, Anderberg är en lovande back som redan hunnit visa att han har stor potential. Jag såg honom för första gången när han kom till Vita Hästen, där lyckades han inte riktigt ta för sig på allvar men förra sommaren tog han klivet till Huddinge och där skulle det gå desto bättre. Värmlänningen stod bland annat för 16 mål men visade även att han kan hjälpa till i det defensiva spelet. Något som Mariestad kan behöva då de flesta av lagets nyckelspelare återfinns på forwardspositionerna. 
 
I och med värvningen har Mariestad kommit relativt långt med sitt lagbygge, på backsidan har man sju spelare och det behövs bara en till forward för att ha fyra kedjor. Laget från Skaraborg börjar, på tal om ingenting, se ut som något av en samarbetsklubb till nyss nämna Vita Hästen. Anderberg har som bekant spelat i klubben men det har även backkollegan Mikael Alba, precis som forwarden Erik Olsson och mitt under brinnande säsong anslöt även Douglas Lögdal från Norrköpingslaget. 
 
FAKTA: Alexander Anderberg
Ålder: 21 år 
Längd/Vikt: 187cm/96kg
Position: back
Moderklubb: Kils AIK
Statistik 2017/18: 53 matcher, 26 poäng (16+10), 36 utvisningsminuter (Huddinge)
Meriter: 13 juniorlandskamper, U16 SM-guld, 4 SHL-matcher, 45 allsvenska matcher.