0

Ny målvakt till Vimmerby

Hockeyettanlaget har sin målvaktsduo klar. 
 
Sedan några dagar tillbaka står det klart att Jonathan Stålberg kommer vakta Vimmerbys mål ytterligare en säsong men det var inte helt bestämt vem som skulle utmana honom om speltiden. Idag gick klubben ut med att det blir Tomas Rydén som ska försöka slå sig in mellan stolparna. Målvakten kommer senast från spel i Köping men nu blir det alltså en flytt söderut för 24-åringen. 
Tomas Rydén är en välskolad målvakt som vi förstått gjort många avgörande insatser för Köping. Han kommer ge Jonathan Stålberg bra konkurrens i vinter, säger sportchefen Daniel Stolt till klubbens hemsida. 
 
Jag måste erkänna att jag inte har superkoll på Rydén men han ser ut att komma från sig bästa säsong i karriären, hans fina målvaktsspel hade stor del i att Köping lyckades vinna fortsättningsserien och därmed nå playoff (där KRIF blev en för hård nöt att knäcka). Färjestadsprodukten har tidigare spelat i mindre klubbar så det här känns som ett steg framåt, Vimmerby är ett lag som brukar sikta högt och det ska bli intressant att se hur det kommer gå för honom nu när kraven ökar en smula. 
 
Även i Borlänge står man för en värvning som har potential att bli väldigt lyckad, där förstärks offensiven i form av Linus Ageborg som också tar ett steg till en lite större förening. 21-åringen kommer senast från spel i Arboga där han stod för 41 poäng på 39 matcher. I Arboga var han även lagkapten. 
Linus är en god skridskoåkare som jag tycker har stått ut i Arboga där han var lagkapten. En ung spelare som ändå hunnit med att få en del rutin från Hockeyettan, säger sportchefen Mats Johansson till klubbens hemsida.