Nya tider i Hockeyettan

Nu har Hockeyettan släppt sin preliminära serieinledning inför den kommande säsongen. 
 
Hockeyettan norra 
Asplöven
Boden 
Kalix
Kiruna IF
Kiruna AIF
Piteå
SK Lejon
Vännäs
Teg
Östersund
Örnsköldsvik
 
Hockeyettan västra 
Arboga
Lindlöven
Borlänge
Mariestad
Skövde
Malung
Kumla
Köping
Forshaga
Tranås
Surahammar
Grums
 
Hockeyettan östra
Hudiksvall
Huddinge
Enköping
Visby/Roma
Hammarby
Hanviken
Trångsund
Segeltorp
Vallentuna
Gripen
Sollentuna
Väsby
 
Hockeyettan södra
HC Dalen
Vimmerby
Halmstad
Helsingborg
Mörrum
Nybro
Kalmar
KRIF
Kristianstad
Troja-Ljungby
Tyringe
Hanhals
 
Hudiksvall och Huddinge fortsätter att kämpa mot varandra i grundserien. 
Foto: Peter Scott 
 
 
Man kan alltid diskutera om serieinledningen är bra men den här gången känns det som att Hockeyettan fått till fyra relativt jämna och intressanta serier. Uppe i norr kan vi se fram emot ett hett derby mellan två Kirunalag och i toppen lär vi förmodligen få se Piteå och Boden slåss om seriesegern. Östersund har alltid höga förväntningar på sig men man har en del pusselbitar att lägga innan säsongen drar igång. Det har även Asplöven, som inte ser ut att ha en endaste spelare med kontrakt. 
 
I den östra serien talar mycket för att Hudiksvall kommer vara med uppe i toppen men i övrigt är det ganska öppet, Huddinge har legat ganska lågt och även ute på Gotland finns det en hel del att slipa på under de kommande veckorna. Nyköpingslaget Gripen kan bli en outsider och den högintressanta nykomlingen Segeltorp ser ut att ha ett av hela Hockeyettans spelskickliga lag på pappret. Sedan får vi inte glömma bort Väsby som tar steg framåt för varje vinter som går. 
 
I den västra serien fortsätter Mariestad och Skövde att vara två av de mest intressanta lagen, de brukar alltid bjuda på bra derbyfighter och så lär det nog vara även i höst. Borlänge lär vara med uppe i toppen men man kan få en ny utmanare i form av Tranås som ansluter från den södra serien. Man har dock tappat en del stjärnglans sedan Västerås tog steget upp till Hockeyallsvenskan. 
 
Nere i söder har vi Hockeyettans största getingbo, klubbar som KRIF, Kristianstad & Troja-Ljungby ska slåss om seriesegern och bakom dem lurar bland annat Vimmerby och inte minst nykomlingen Kalmar som har en härligt kaxig attityd. Det här kan bli en väldigt intressant grundserie att följa. 
 
Vilken serie kommer du hålla ögonen på?