Nytt i norr

Det börjar hända intressanta saker uppe i norr. 
 
Den senaste tiden har det mest varit lagen i söder som presenterat nya spelare men nu verkar även några av lagen i norr komma igång med sina lagbyggen. Boden är ett lagen som kommit relativt långt med sin planering inför säsongen men det finns fortfarande lediga platser och under gårdagen presenterades forwarden Alfons Nordberg som lagets senaste nyförvärv. 19-åringen är dock inget nytt ansikte för folk som följer laget, han har nämligen Boden som moderklubb och spelade faktiskt några matcher (18) med laget den gångna säsongen. Nordberg kommer dock senast från Luleås organisation där det blivit två säsonger i klubbens J20-lag och under vintern noterades han för tio poäng på 38 matcher i SuperElit. 
Alfons är en orädd energispelare som är redo att ta nästa steg, en spelare som är besvärlig att möta, det händer något kring honom, säger sportchefen Rolf Nilsson till klubbens hemsida. 
 
Nordberg ansluter alltså till Boden men nu står det helt klart att målvakten Pavel Krajcovic lämnar laget, han väljer att fortsätta karriären nere i Nybro. Det är ganska väntat att han inte fortsätter i Boden för man har som bekant redan tre spelare med kontrakt. Boden lyckades väldigt bra den här säsongen och det var till stor del tack vare Krajcovic, 24-åringen stod för många fina insatser och tog ett extra kliv framåt under playoffspelet. Nu fortsätter alltså karriären i Nybro där han ska bilda målvaktspar med Alexander Johansson.
 
 Michalica har gjort 31 poäng på 71 matcher i Hockeyettan. 
 
 
Även uppe i Kalix går man ut med nyheter kring sitt lagbygge, man har lyckats knyta till sig forwarden Dominik Michalica som lämnar rivalen Asplöven. Slovaken kommer från en strulig säsong där det faktiskt inte blev några matcher men han har tidigare producerat skapligt med poäng i Hockeyettan med bland annat SK Lejon och i Hockeytvåan stod han för 41 poäng på 28 matcher med Nynäshamn säsongen 13/14. 24-åringen har skrivit på ett 1+1 års kontrakt och nu hoppas Kalix att forwardens karriär ska ta ny fart hos dem. Michalica lämnar alltså Asplöven utan att ha spelat några tävlingsmatcher och som det ser ut nu så verkar hans gamla lag vara långt ifrån redo för den kommande säsongen. Enligt Eliteprospect har man inte någon spelare med kontrakt och på klubbens hemsida har man inte skrivit någonting alls sedan den 21 mars då man meddelande vem som vunnit i ett skoterlotteri.. 
 
Det är inte bara i Boden och Kalix som det händer saker, Sollefteå tappar målvakten Rasmus Fahlander som väljer att flytta till Surahammar. 21-åringen har tidigare även spelat i Sundsvall och har en allsvensk match på sitt CV men det var den här säsongen som han slog igenom på seniornivå, med totalt 24 matcher var han Sollefteås förstaval mellan stolparna och han borde få ett stort förtroende även i "sura".