0

Succéspelaren är tillbaka

Arboga bjuder sina supportrar på en försomrig present. 
 
Det vore en rejäl överdrift att kalla Arboga för ett profilstarkt lag men de senaste åren har man trots allt haft en del riktigt skickliga spelare som visat att de håller bra klass. Inte minst Fredrik Orrsten som räddade kvar laget i Hockeyettan tidigare under våren. Nu står det klart att en annan spelare som tidigare briljerat i laget är tillbaka. Det är ingen mindre än Alexander Kovalonok som är tillbaka efter att ha spenderat de senaste åren på andra platser. 
 
Kovalonok är en av Hockeyettans poängstarkaste spelare de senaste tio åren. 
Foto: Tove Dolff
 
Forwarden är gjorde seniordebut i Lenhovda men fick sedan sitt genombrott i Nybro där det bland annat blev 75 allsvenska matcher. 2011 flyttade han till Arboga och där skulle han verkligen göra succé, på två säsonger och 92 matcher stod han för imponerande 120 poäng. Det borde ha gjort att allsvenska klubbar fått upp ögonen för honom men istället blev det en flytt till Lindlöven. Även där skulle det gå bra och för tre år sedan fortsatte karriären i Kumla. Där blev han snabbt en nyckelspelare och den gångna säsongen fick han även axla rollen som lagkapten. 
 
För Arboga är det här en väldigt bra värvning, man får in en rutinerad spelare som det mer eller mindre är poänggaranti på. Samtidigt kan jag tycka det är lite synd att han inte vänder hemåt, hans moderklubb är nämligen nykomlingen Kalmar och det känns som att han skulle kunna blomma ut lite extra där. Samtidigt ska vi inte snacka ner Arboga allt för mycket, under gårdagen tappade man visserligen Linus Ageborg till Borlänge men samtidigt gjorde man klart med backen Alexander Hellgren som ansluter från Surahammar. 
 
FAKTA: Alexander Kovalonok
Ålder: 31 år 
Längd/Vikt: 181cm/87 kg
Position: forward
Moderklubb: Kalmar HC
Statistik 2017/18: 33 matcher, 27 poäng (13+14), 32 utvisningsminuter (Kumla)
Meriter: 75 allsvenska matcher, 358 matcher i Hockeyettan (347 poäng)