Maktskiftet är totalt

Igår var det dags för "veckans match" i Hockeyettan och det blev en riktigt höjdare. 
 
Veckan inleddes med en, rent generellt, ganska ljummen hockeykväll eftersom det bara spelades några få matcher runt om i landet. I Hockeyallsvenskan fick publiken nöja sig med mötet mellan Pantern och Västerås (inte direkt seriens sexigaste lag) men i Hockeyettan bjöds det på både derby och publikfest. Skövde bjöd in lokalrivalen Mariestad till kamp och inför drygt 2600 själar fick de känna hur stor skillnad det numera är mellan klubbarna. Redan efter drygt fem minuters spel tog gästerna ledningen genom Jesper Lindén som hittade rätt för tredje gången den här säsongen, Skövde lyckades få till en tidig kvittering men mycket roligare än så blev det inte för de rödvita. 
 
Några minuter efter kvitteringen tog Mariestad tillbaka ledningen och en bit in i andra perioden utökades densamma till 1-3 när Douglas Lögdal höll sig på rätt plats vid rätt tillfälle. Mariestad vann tillslut matchen med stabila 1-5 och tog därmed hem tre nya poäng som hjälper dem i toppstriden. 
 
Mariestad har haft många anledningar att jubla under hösten. Här i en match mot Kumla. 
Foto: Alexander Viktorson 
 
 
När jag började följa Hockeyettan var det mest snack om Skövde, minns tillbaka att de hade ett riktigt stjärnskott i form av Max Friberg som sedan tog klivet direkt till SHL och senare även fick chansen att göra några matcher i NHL. Sedan dess har det hänt en hel del, lokalrivalen har sakta men säkert vuxit sig starkare och tagit tillbaka kommandot (precis som det var några år tidigare) och den här hösten är avståndet större än på länge. I snitt drar Mariestad ifrån med en poäng per match och målskillnaden mellan lagen är redan väldigt stor, i den kategorin skiljer det hela 34 mål. 
 
Den här säsongen är det Mariestads tur att ha ett stjärnskott i truppen, sent i våras stod det klart att Oliver Ödman-Hadzinikolic (fick kontrollera stavningen en extra gång) skulle ta steget från huvudstaden över till "lilla" Mariestad för att känna på seniorhockeyn. Det visade sig tidigt att han skulle klara av det galant, 19-åringen var inblandad i fyra av målen mot Skövde och har inlett säsongen med att göra tio poäng på tolv matcher. Det är inget snack om att det finns allsvensk potential i forwarden men han kommer må gott av att stanna kvar i Mariestad ett tag till och verkligen växa in i seniorkostymen. 
 
MATCHFAKTA 
SKÖVDE - MARIESTAD: 1-5 (1-2,0-1,0-2)
0-1, Jesper Lindén (Ödman-Hadzinikolic, Davidsson)
1-1, Johan Planeby
1-2, Oliver Ödman-Hadzinikolic (Lögdal, Frick)
1-3, Douglad Lögdal (Anderberg, Norlöv)
1-4, Jesper Lindén (Engqvist, Ödman-Hadzinikolic)
1-5, Oscar Olsson (Ödman-Hadzinikolic, Norlöv)
Skott: 26-18
Utvisningsminuter: 33-8
Publik: 2692 (Billingehov, Skövde)