Serieseger, avsked & skrällar

Det hände en hel del intressanta saker i Hockeyettan under onsdagskvällen. 
 
Vi inleder med den kanske största händelsen. Uppe i Skellefteå var det nämligen dags för Erik Forsell att ha en storstilad avskedsshow. Åtminstone så storstilad som det kan bli i Hockeyettan. SK Lejon är 36-åringen moderklubb och det passade därför utmärkt att forwarden gjorde sin sista match med just dem. Den meriterade spelaren, som bland annat vunnit två SM-guld, stod dessutom för en fin match med både mål och assist när Teg besegrades med 3-0 inför drygt 2800. En fantastisk siffra för att vara på den här nivån. 
 
Lite längre söderut utmed östkusten hade Hudiksvall chansen att säkra seriesegern och det lyckades laget med. Det blev visserligen "bara" två poäng i matchen mot Enköping men det räckte och nu är laget redan i en ohotad position. Det är väldigt imponerande att ha säkrat förstaplatsen så här pass tidigt på säsongen, men det gör samtidigt att förväntningarna (och kraven) ökar när Allettan står för dörren. 
 
I den västra serien bjöds publiken både på krossar och en del överraskningar. Borlänge åkte till värmland och besegrade Forshaga med hela 0-8 inför drygt hundra tappra själar och i Mariestad hade hemmalaget inga större problem att plocka hem tre poäng mot Kumla. Det hade däremot Tranås. Laget har varit en av Hockeyettans mest friska fläktar under hösten men mot Skövde fick de rejält med problem. Faktum är att laget fick nöja sig med en poäng efter att Skövde vunnit straffläggningen och Tranås har därmed bara en poäng till godo på trean Mariestad. 
 
Kvällens höjdare rent sportsligt ägde annars rum nere i den södra serien där två av Hockeyettans hetaste lag mätte krafterna med varandra. Hemmalaget i grönt har en hög potential och inledde säsongen väldigt lovande men igår fick man se sig besegrade, gästerna från de småländska skogarna vann med 1-3 efter att Jakob Karlsson spikat slutresultatet i tom bur och man drygade därmed ut sin serieledning. Nu har Vimmerby fem poäng ner till tvåan Troja-Ljungby som i och med sin vinst mot Helsingborg klev förbi Kristianstad. 
 
Nere i söder är toppstriden intressant men det är nästan ännu mer spännande att följa kampen om den åtråvärda femteplatsen. Det skiljer bara fyra poäng mellan fyran och sjuan i tabellen vilket gör att de kommande omgångarna kommer bli väldigt viktiga. Tunga poäng ligger i potten. Därför var gårdagens förlängningsseger extra viktig för Nybro, inte minst eftersom man tog den mot KRIF. Ett annat lag som också vill nå Allettan. På åttondeplatsen hittar vi Kalmar som inte helt ska räknas ut, laget vann mot Tyringe men har sex poäng upp till femteplacerade Hanhals. Det kan visa sig bli en för stor utmaning för nykomlingen. 
 
GÅRDAGENS RESULTAT
Hockeyettan norra 
SK Lejon - Teg: 3-0
Piteå - Vännäs: 3-5
Hockeyettan östra 
Väsby - Huddinge: 1-4
Hudiksvall - Enköping: 3-2 (efter förlängning)
Hammarby - Sollentuna: 1-7
Vallentuna - Hanviken: 7-4
Trångsund - Nyköping Gripen: 1-4
Hockeyettan västra
Forshaga - Borlänge: 0-8
Mariestad - Kumla: 5-1
Köping - Lindlöven: 1-3
Malung - Arboga: 4-2
Skövde - Tranås: 5-4 (efter straffar)
Grums - Surahammar: 0-1
Hockeyettan södra
Helsingborg - Troja/Ljungby: 2-3
Kristianstad - Vimmerby: 1-3
Halmstad - Mörrum: 2-3
KRIF - Nybro: 4-5 (efter förlängning)
Hanhals - HC Dalen: 5-3
Tyringe - Kalmar: 3-5
 
 
 
Besök gärna bloggens olika samarbetspartners!