Styrkebesked av KRIF

Ett av Hockeyettans mest topptippade lag verkar ha fått upp farten. 
 
En säsong är lång och mycket kan hända, både positiva och negativa saker. Det finns några lag i Hockeyettan som har extra höga förväntningar på sig, det snackas om kval och kanske rent av avancemang till Hockeyallsvenskan. Ett av lagen som många tror kommer vara med och åtminstone nosa på en kvalplats är KRIF, men de har inlett säsongen lite trevande. I seriepremiären föll man oväntat mot nykomlingen Mörrum och sedan dess har man har både toppar och dalar i sitt spel. Under lördagskvällen kom dock en rejäl topp, och i en väldigt passande match. 
 
Det var nämligen serietvåan Kristianstad som stod för motståndet på bortaplan och det skulle visa sig bli en riktigt underhållande match med flera ansikten. Efter en mållös första period tog hemmalaget ledningen när Johan Lundgren höll sig framme i boxplay och då såg det ganska tungt ut för gästerna men svaret skulle komma. Snabbt. Bara en dryg minut efter Lundgrens mål kvitterade KRIF genom Andreas Nordfeldt och senare i perioden tog gästerna även ledningen, den här gången med Stefan Söder sist på pucken. Just Söder skulle ha stor del i att det tillslut blev seger med 2-4, han stod nämligen för ytterligare ett mål och hade en av höstens mest lyckade kvällar. 
 
Stefan Söder verkar ha fått upp farten. 
Foto: Alexander Viktorson (arkivbild)
 
 
Segern gör att KRIF bara har två poäng upp till andraplatsen och man är därför i allra högsta grav med och slåss om seriesegern. I nästa omgång står bottenlaget Helsingborg för motståndet och det borde kunna bli en munsbit för blekingelaget. 
 
Vi ska inte måla upp några krisrubriker men samtidigt som KRIF ser ut att få pusselbitarna på plats går det lite tyngre för Kristianstad. Under säsongsinledningen briljerade det profilstarka laget men nu har de faktiskt tappat poäng i fyra av de fem senaste matcherna. Trots det är laget kvar som tvåa i tabellen men visst finns det en del att fundera på inför fortsättningen. De har som sagt var bara två poäng ner till fjärdeplatsen och sex till sjundeplatsen. 
 
MATCHFAKTA
Kristianstad - KRIF: 2-4 (0-0,1-2,1-2)
1-0, Johan Lundgren (Sjögren, Lindblom)
1-1, Andreas Nordfeldt (Ekström, Karlström)
1-2, Stefan Söder (Storm, Karlström)
1-3, Stefan Söder (Andersson)
1-4, Adam Hirsch (Nordfeldt, Ekström)
2-4, Fredrik Hansson (M.Hansson, Löfstedt)
Skott: 30-31
Utvisningsminuter: 12-8
Publik: 894 (Kristianstads ishall) 
 
Under söndagen rullar Hockeyettan vidare med flera intressanta matcher, bland annat den där Halmstad tar emot Kalmar. Ska gästerna få ordning på spelet och blanda sig i streckstriden eller går tåget? Samtidigt har Hanhals chansen att på allvar ge sig in i kampen om en allettanplats när serieledande Vimmerby kommer på besök till västkusten. 
 
 
 
 
Ta gärna och besök någon av bloggens samarbetspartners!