Succé för Luleå i rekordmatchen

Tabellen ljuger. Luleå är nummer ett i Sverige. 
 
De senaste veckorna har Luleå siktat in sig extra på en speciell match, nämligen kvällens hemmamatch mot AIK. Det speciella är att klubben velat slå SDHL:s publikrekord, något man skulle visa sig klara av galant. Ikväll var det fullsatt i "delfinen", 6220 lyder det nya rekordet och som om det inte vore nog vann Luleå även matchen med stabila 4-1. 
 
Luleåpubliken bjöd sitt lag på ett fint tifo inför nedsläpp. 
Foto: Ingrid Nilsson 
 
 
Det är svårt att inte bli imponerande av Luleå, både som lag och klubb. Om vi tar en titt på tabellen är de bara fyra men har spelat hela sex matcher mindre än ettan Modo och därför känns det ändå som man är kvar på tronen. Samtidigt som man samlat ihop en hel del poäng på hemmaplan har de även hunnit med att åka över andra sidan atlanten och besegra de amerikanska mästarna Metropolitan Riveters med 4-2, vilket gjorde att de fick ta emot titeln som världens bästa klubblag. 
 
Förutom att vara väldigt bra på isen är man även skickliga på att locka publik och marknadsföra sig på ett bra sätt, inget annat lag i SDHL kommer i närheten av deras publiksnitt och det gäller för andra föreningar att se och lära. Det är klubbar som Luleå som för damhockeyn framåt. Ett bevis på att klubben dessutom bryr sig om sina supportrar är det faktum att man bjuder med 50 fans till morgondagens match i Älvsbyn (även den mot AIK), som slipper betala både buss- och matchbiljett. Snyggt gjort! 
 
MATCHFAKTA
Luleå - AIK: 4-1 (3-0,0-1,1-0)
1-0, Emma Nordin (Hoegh Persson)
2-0, Emma Nordin (Hoegh Persson, Hiirikoski)
3-0, Jenni Hiirikoski (Tulus, Nordin)
3-1, Line Bialik Öien (Linder)
4-1, Linn Peterson (Alanko)
Skott: 45-17
Utvisningsminuter: 2-10
Publik: 6220 (Coop Norrbotten Arena)
 
Kvällens övriga resultat
Modo - Leksand: 7-4
Linköping - Göteborg: 6-0