Värre än Balder

Ett av Hockeyallsvenskans lag bjuder på en ordentlig åktur. 
 
Jag måste erkänna att det där med nöjesparker aldrig riktigt varit min melodi. Senast jag besökte en sådan (Liseberg) spenderades en hel dag med att spela bort alldeles för mycket pengar på olika chockladhjul. Någon tur med en bergochdalbana var det aldrig tal om. Minns att jag stod och tittade på Balder och tänkte "aldrig i livet att jag sätter mig där". Nu, några år senare, är det ungefär samma upplevelse att följa Vita Hästens framfart i Hockeyallsvenskan. Norrköpingslaget har blivit experter på att vara ojämna, deras spel är precis som svängarna i en riktigt fartfylld åkattraktion på ett nöjesfält. 
 
I gårdagens match mot Björklöven inledde man på ett överraskande piggt sätt och efter ungefär åtta minuters spel tog man även ledningen genom Henrik Rommel som satte sitt sjunde mål för säsongen. Första perioden lovade gott och den negativa trenden såg ut att kanske vara påväg att ta slut. Efter kvällens första pausvila såg det dock helt annorlunda ut, hästarna drog på sig några utvisningar vilket ledde till tre baklängesmål i boxplay och totalt släppte de in fyra mål på lite drygt tio minuter vilket genast satte dem i en väldigt svår sits. 
 
I tredje perioden fick man in en ganska snabb reducering till 4-3 vilket skapade lite nerv men den sista skärpan saknades och de fick åka hem från Umeå utan några nya poäng i bagaget. I matchen stod Marcus Eriksson för två assist men han drog sedan på sig ett matchstraff (både en smula onödigt och hårt dömt) och det är lite så det varit den senaste tiden. Norrköpingslaget har sina enstaka toppar men så kommer en motgång och då smyger sig osäkerheten tillbaka och det stundtals krampaktiga spelet visar sig på nytt. Gårdagens förlust gör att laget ramlar ner som ny nästjumbo och det börjar bli tydligt att något måste hända. Med femton matcher spelade har de redan sju poäng upp till den åtråvärda åttondeplatsen och då ska vi komma ihåg att man faktiskt spelat flest matcher av alla lag i serien. 
 
Det ojämna spelet syns inte bara i tabellen utan även på läktaren, hittills har de rödvita ett snitt på 2208 vilket är över 500 färre än man snittade förra säsongen. Norrköpingspubliken kan vara fantastisk i sina bästa stunder men när spelet inte stämmer kan de visa sitt missnöje genom att sitta hemma och fortsätter det på samma sätt lär det svida i klubbens plånbok. Ännu en anledning att försöka få till en ändring. Börjar laget producera segrar lär publiken återvända till Himmelstalundshallen och då är mycket vunnet. 
 
BJÖRKLÖVEN - VITA HÄSTEN: 4-3 (0-1,4-1,-0-1)
0-1, Henrik Rommel (Samuelsson, M.Eriksson)
1-1, Simon Åkerström (Cruseman, F.Andersson)
2-1, Sebastian Selin (Ericsson)
2-2, Mattias Kalin (M.Eriksson, Rommel)
3-2, Mattias Granlund (Stål-Lyrenäs, Stenqvist)
4-2, Jacob Andersson (Åkeström, Lundberg)
4-3, Jesper Samuelsson (Nyberg, Ahnelöv)
Skott: 39-26
Utvisningsminuter: 10-31
Publik: 3753 (A3 Arena)
 
 
Tror du den negativa formkurvan kommer vända för Vita Hästen?