Dags att steppa upp

Vissa lag har imponerat under säsongsinledningen. Andra har inte det. 
 
När man försöker göra en analys av hur det gått hittills under säsongen är det lätt att fokusera på de positiva överraskningarna (tex Vännäs och Kiruna AIF) men det finns även en del lag som inte riktigt fått spelet att fungera än. Här kommer fyra lag som jag tycker att vi kan fövänta oss mer utav. 
 
Boden (norra serien)
Förra säsongen slutade laget femma i grundserien för att sedan nå hela vägen till playoff 2 där KRIF blev en för tuff nöt att knäcka. Det gjorde att förväntningarna trissades upp under sommaren och många tippade att laget i norr skulle vara med och slåss om seriesegern. Det återstår visserligen många matcher men det får ändå ses som en rejäl missräkning att de bara samlat ihop fem poäng på lika många matcher. Något som gör att vi hittar dem på åttondeplatsen, bland annat tio poäng bakom nykomlingen Kiruna AIF. Så sent som igår föll man med 4-1 borta mot Vännäs och det finns en del att slipa på för tränaren Henrik Nordberg och hans spelare. 
 
Kumla inledde bra men har några tunga förluster bakom sig. 
Foto: Alexander Viktorson
 
 
Kumla (västra serien)
Visst, ingen har tippat att Kumla ska vara ett topplag i den västra serien men jag tycker ändå att man borde kunna prestera en aning bättre än man gjort. Säsongen inleddes med en övertygande seger mot Surahammar och då kändes det som att man hade något bra på gång men sedan dess har laget haft en negativ trend och man kommer senast från en förlust hemma mot Grums. Noterbart är att Kumla släppt in 29 mål på sex matcher - det är mest i den västra serien. Det är inget snack om att Tim Harrysson är saknad mellan stolparna. 
 
Gripen (östra serien)
Här kommer vi till ett lag som på förhand var ganska svårtippat. Ambitionen verkar vara att slåss om en allettanplats och man har ett tillräckligt starkt spelarmaterial för att ha en relativt god chans att lyckas men då måste man spela bättre än under inledningen av säsongen. Efter fem spelade matcher ligger Nyköpingslaget nia i tabellen och man har förlorat mot både Vallentuna och Sollentuna - två lag man är tillräckligt bra för att kunna besegra. Noterbart är att Gripen bara spelat fem omgångar (vilket är färre än många andra i serien) så chansen finns att man snart börjar klättra i tabellen. Onsdagens hemmamatch mot Trångsund vore ett perfekt tillfälle att vända den negativa trenden. 
 
Troja-Ljungby (södra serien)
Man kanske inte ska sätta en fiaskostämpel på ett lag som bara har en poäng upp till en allettanplats men det känns ändå som att ex-allsvenska Troja inlett säsongen svagare än förväntat. Grundserien inleddes med en stabil seger mot Halmstad men sedan väntade förluster mot både HC Dalen och Kalmar vilket får ses som två rejäla plumpar i protokollet. Sedan dess har det dock gått bättre och man kommer senast från en bra match borta mot Hanhals (3-7). Det är inget snack om att Troja har potential att bli ett topplag men då gäller det att hålla en jämnare nivå än under de inledande omgångarna. När grundserien summeras kan det visa sig avgörande. 
 
Vilket lag tycker du varit Hockeyettans största besvikelse hittills?