Segertåget fortsätter

Landets formstarkaste lag fortsätter att dominera.

Under onsdagskvällen var det full fart i flera av landets hockeyligor, inte minst i Hockeyettan där det spelades flera intressanta möten. Jag höll ett extra öga på det som hände i Glysishallen, där Hudiksvall bjöd in Sollentuna till kamp. Hemmalaget har inlett serien på ett övertygande sätt men det var gästerna från huvudstaden som tidigt tog ledningen genom Simon Brännvall som noterades för säsongens fjärde fullträff. Trots det behöll Hudiksvall lugnet och i andra perioden kunde man börja vända på matchbilden, kvitteringen kom genom Henric Nordin innan det var dags för matchens gigant att presentera sig.

Lagkapten Jonas Lindström fortsätter att leda sitt lag till segrar.

Inför säsongen rankades Sebastian Fakt som ett av den östra seriens mest intressanta nyförvärv. Forwarden anslöt från Hudiksvall men en riktigt stark säsong i Östersund bakom sig och kraven trissades därför upp lite extra. Under de inledande omgångarna har det dock gått ganska tungt för 23-åringen men mot Sollentuna såg det ut att lossna rejält. Forwarden stod för tre mål i tredje perioden och spikade därmed segersiffrorna till 4-1, vilket i sin tur säkrade Hudiksvalls elfte raka seger. Det gör att laget nu är hela tolv poäng före tvåan Huddinge.

HUDIKSVALL - SOLLENTUNA: 4-1 (0-1,1-0,3-0)
0-1, Simon Brännvall
1-1, Henric Nordin (Byhlin, Kinisjärvi)
2-1, Sebastian Fakt (Stenqvist, Elfsberg)
3-1, Sebastian Fakt (Lander, Seydlitz)
4-1, Sebastian Fakt (Kinisjärvi, Seydlitz)
Skott: 41-25
Utvisningsminuter: 4-4