"Detaljerna kommer vara avgörande"

Nu är det bara ett par dagar kvar innan Hammarby inleder sin säsong med att ta sig an Väsby och jag har tagit ett snack med en av lagets spelare för att se hur tankarna går inför seriepremiären. 
 
Under sommaren har en hel del hänt i klubben från söders höjder, många spelare har lämnat samtidigt som en hel del nya bekantskaper dykt upp i korridorerna. En av spelarna som är nya är Kenny Salander men det finns förmodligen en hel del som känner igen honom ändå, forwarden har nämligen ett förflutet i klubben och nu är han alltså tillbaka i den grönvita tröjan igen. 
 
Nu är det snart dags för seriespelet att dra igång, hur känns det att få börja spela om poäng igen? 
- Ja det är alltid kul när det drar igång det är det som vi tränat för hela sommaren.
 
I helgen föll ni i en jämn match borta mot Kumla, hur blickar du tillbaka på den? 
- Nej men vi jobbade i uppförsbacke nästan hela matchen och fick svar på en del frågetecken så det är inget större jag tänker på.
 
 Senast Salander spelade i Hammarby var säsongen 16/17. 
Foto: Alexander Viktorson 
 
Hur tycker du att ni har presterat under försäsongen, är du nöjd med hur det gått i matcherna? 
- Jag tycker vi tagit steg framåt på försäsongen resultatet är mindre viktigt, det viktiga är att vi är redo på söndag när det drar igång. 
 
Efter en säsong i Värmdö är du tillbaka i Hammarbytröjan igen, hur gick tankarna innan du bestämde dig för att göra den flytten? 
- Det var många som tog sina grejor och lämnade så ett tag var det några frågetecken men när jag fick chansen att visa upp mig i Hockeyettan igen så kändes det givet att jag skulle ta den chansen. 
 
Du har som sagt var spelat i Hammarby tidigare men spenderade vintern i Hockeytvåan, tycker du det är stor skillnad på serierna? 
det är stor skillnad mellan botten och toppen på serierna men toppen av tvåan håller en rätt bra nivå så skillnaden där är inte jättestor.
 
Sett till hela klubbens storlek är Hammarby en maktfaktor i svensk idrott men verkar fortsatt ha det tufft att locka publik till hockeylagets matcher, hur tycker du att intresset kring er är? 
- Vi har ju bamsingarna som följer oss i vått och torrt sen förstår man att vi inte drar lika mycket publik som fotbollen eftersom förutsättningarna ser ut som de gör. 
 
Förra säsongen slutade laget åtta i grundserien, vad tror du om era chanser att förbättra den placeringen i höst? 
- Jo men jag tror att om vi är noggranna och gör jobbet varje match så har vi goda chanser att förbättra den placeringen men det är även fler lag som vill nå toppen så det kan bli tufft och jag tror detaljer kommer vara avgörande. 
 
 
Hur tror du det kommer gå för Hammarby den här säsongen?