En skrällfri premiärkväll

Ikväll var det äntligen dags att dra igång Hockeyettan anno 2018/19.

Efter en månad fylld med mer eller mindre betydelselösa träningsmatcher var det ikväll dags för Hockeyettan att smygstarta med tre intressanta matcher. Vi inleder genomgången med att ta en titt på en av seriens nykomlingar, nämligen Trångsund. Laget bjöd in topptippade Visby/Roma och det visade sig ganska tidigt att det skulle bli en tuff utmaning för stockholmarna. Efter en mållös första period tog gästerna ledningen genom nyförvärvet Christian Olsson och några minuter senare utökades densamma när Mikael Adamsson lyckades överlista Edvin Olofsson som i övrigt stod för en fin insats i hemmalagets mål. I slutet av matchen plockade Trångsund ut målvakten i jakt på en reducering men man misslyckades med det och nykomlingarna får se sig besegrade i säsongens första match. För Visby/Romas del finns ingen tid att jubla, redan imorgon är det dags för nästa match och den gången är det Hudiksvall som bjuder in till kamp.

I Ljungby är vissa fortfarande besvikna med att stadens lag åkte ur Hockeyallsvenskan men ikväll var det dags att inleda den långa resan som, förhoppningsvis, kan ta tillbaka Troja till eliten igen. Halmstad stod som den första motståndaren och det blev precis som förväntat en ganska ojämn match där hemmalaget var en storlek större i det mesta. Gästerna inledde dock matchen på ett piggt och bra sätt men det var Troja som tog ledningen genom Hampus Olsson efter ungefär sex minuters spel och i andra perioden ökade avståndet sakta men säkert mellan lagen. När domaren blåste av matchen för sista gången stod det 5-1 på resultattavlan och Troja-Ljungby är ett litet steg närmare sitt mål.

Vi rundar av kvällen nere i Kristianstad där säsongens första derby utspelade sig. Tyringe kom på besök och det skulle bli en riktigt tung kväll för dem. Hemmalaget tog ledningen genom lagkaptenen Fredrik Hansson och i mitten av matchen gjorde man ytterligare tre mål som mer eller mindre säkrade segern. Med drygt en minut kvar att spela spikade nyförvärvet Daniel Håkansson slutresultatet till 6-0 och säsongens första seger var därmed bärgad. Det kan vara värt att notera att Tyringe missade en straff i början av matchen men oavsett om den gått in eller inte hade det här blivit en svår match. Kristianstad är bättre på varje position och ska vinna en sån här match. Hos hemmalaget presenterade sig Victor Löfstedt på ett väldigt bra sätt, nyförvärvet från Oskarshamn stod för både mål och assist och den rutinerade forwarden visade på så vis direkt sin klass.
Tyckte det var en ganska jämn match i första perioden, men sen tyckte jag inte dem orkade hänga med i vårt tempo dem sista två perioderna. Där vi styr matchen på ett bra och kontrollerat sätt. Och vi vinner matchen övertygande, säger Löfstedt till bloggen strax efter slutsignalen.

Det som är mest imponerande från kvällen är det faktum att Kristianstadstränaren Mikael Gath tippat att det skulle bli vinst med just 6-0, något som skapade heta känslor i Tyringelägret som lovade att "sätta käppar i hjulen". Det gick inte så bra.