Frälsare i rött

Kan det här bli en rolig vinter i universitetsstaden? 
 
Om ett par dagar är det äntligen dags för Hockeyallsvenskan att dra igång och det ser ut att kunna bli precis så spännande som det brukar. Mer eller mindre varje lag har gått ut och sagt att de vill ta en plats bland de åtta främsta och det kan bli en svår ekvation att lösa. Ett av lagen som borde ha chans att faktiskt lyckas nå sitt mål är Almtuna, universitetsstaden Uppsalas stolthet på hockeysidan. Förra säsongen slutade laget så högt upp som fyra i grundserien och under sommaren har man förstärkt med spelare som gör att det kan bli en minst lika rolig säsong i vinter. 
 
Tony Mårtensson är en av lagets förstärkningar. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Bland lagets nyförvärv hittar vi en hel del intressanta spelare, inte minst Tony Mårtensson. Den rutinerade forwarden har lämnat SHL och Linköping för att ta sig an ett helt nytt äventyr i Almtuna, något som skulle kunna bli en välbehövlig nystart. 38-åringen kommer inte från en av sina bästa säsonger (det blev bara två mål på 54 matcher i vintras) men i Hockeyallsvenskan borde han ha goda chanser att förbättra den statistiken. Tempot är lite lägre och med ett fint spelsinne kan man komma väldigt långt. Inte minst i powerplay som är en av Mårtenssons främsta styrkor. Sett till meriterna är det här en av sommarens hetaste värvningar och det är inget snack om att Almtuna hoppas att den dubble KHL-mästaren ska bli deras frälsare. 
 
Under våren förstärktes truppen med en annan högsintressant spelare som jag tror det kan vara värt att hålla ögonen på, men i det här fallet handlar det mer om ett oskrivet kort med potential att blomma ut. Det är backen Adam Thilander som valt att vända tillbaka till Sverige efter att ha spenderat de två senaste säsongerna i OHL med North Bay Battalion. 20-åringen kommer från en stark vinter där han bland annat stod för 43 poäng och hans talang borde räcka en bra bit även i Hockeyallsvenskan. 
 
Avslutningsvis tycker jag även att värvningen av Tobias Liljendahl har potential att bli lyckad, han kommer visserligen från en säsong där skador förstörde det mesta men stockholmaren har ett fint skott och om han hamnar i rätt omgivning kan det här mycket väl bli hans bästa säsong på seniornivå. Tyvärr är inte allt positivt, under sommaren har man även tappat en del duktiga spelare där förlusten av backlöftet Gustav Lindström verkar svida lite extra. 
 
Summa summarum är att Almtuna har ett bra lag på pappret som borde ta en plats bland de åtta främsta men att det samtidigt finns andra lag som rankas högre. Trots fjärdeplatsen förra säsongen är det fortfarande så att laget kan spela utan några större krav på sig och det är en klar fördel, man slipper den pressen som tex Modo, Leksand och inte minst AIK går in i säsongen med. 
 
Hur tror du det kommer gå för Almtuna den här säsongen?