Hockeyettan: sammanfattning av dagen

Idag har det varit full fart i Hockeyettan. Här kommer en liten sammanfattning av hur det gått i några av dagens matcher. 
 
Vi inleder uppe i norr där det mesta går som beräknat, Piteå hade inga större problem att besegra SK Lejon på bortaplan (0-4) och Kalix fortsätter att vara väldigt stabila. Idag tog laget sin fjärde raka seger vilket gör att man toppar den norra serien. På andraplatsen hittar vi ett annat lag som också inlett säsongen på ett övertygande sätt, det är Kiruna AIF som tagit Hockeyettan med storm och idag tog nykomlingarna sin tredje trepoängare för säsongen när Teg besegrades med 5-0. I den matchen kan vi notera att Viktor Lund stod för två fullträffar och att målvakten Carl Hjälm noterades för säsongens första nolla. 
I första perioden så är det en jämn match med chanser för båda lagen. Men sen i andra tar vi över mer och mer. Sen drar de på sen en onödig femma i slutet på andra så vi får börja tredje med ett långt powerplay som vi tar vara på. Tycker vi bryter ner dom i tredje samtidigt som de drar på sig mycket utvisningar, säger Kirunabacken Marcus Rhodin till bloggen strax efter slutsignalen. 
 
 Rasmus Fahlander och hans Surahammar har haft en tung inledning på säsongen. 
Foto: Alexander Viktorson 
 
Vi tar oss vidare till den östra serien där jag slängde ett extra öga på mötet mellan Gripen och Visby/Roma. Två lag som inte riktigt fått spelet att stämma under de inledande omgångarna av grundserien. Idag hade gästerna från Gotland en hel del av spelet men det var Gripen som skulle ta hem segern efter att lagets andrakedja varit inblandade i det mesta. Trion (Mörnsjö, Hellgren & Lindblom) samlade ihop totalt åtta poäng i 5-2 vinsten och Nyköpingslaget har därmed tagit säsongens första seger som gör att man klättrar upp till sjätteplatsen.
Tycker vi borde ha vunnit dom två första matcherna vi spelade oockså, tycker vi gör en stabil insats idag från hela laget. Alla gör jobbet idag. Vi är väldigt starka i boxplay idag, säger Gripenbacken Robin Axbom till bloggen ett par timmar efter slutsignalen. 
 
I övrigt kan vi notera att Huddinge fick kämpa en hel del mot Hanviken men att det tillslut blev seger med 4-3 och man är därmed fortsatt obesegrade. Det är även Segeltorp som besegrade Sollentuna med 1-4 på bortaplan. Trots nykomlingarnas framfart finns det ett annat lag som överraskat ännu mer i den östra serien. Idag tog Enköping sin tredje raka seger (2-1 mot Vallentuna) och man är därför tvåa i tabellen. Det är betydligt högre än vad många tippat inför säsongen. 
 
I den västra serien fortsätter det mesta att gå Mariestads väg, idag tog laget en ny stabil seger, den här gången mot Forshaga, och man toppar därför serien med sina nio inspelade poäng. Tre poäng före tvåan Borlänge som dock har en match mindre spelad. Här kan vi konstatera att nykomlingen Malung tog säsongens första trea när Surahammar besegrades med 2-5 på bortaplan. Där var Jonas Kapla inblandad i tre av lagets mål och det är tydligt att den rutinerade forwarden har en nyckelroll i laget. För Surahammar fortsätter det däremot att gå tungt, förlusten var lagets tredje raka och man är fortsatt nollade och tabelljumbo. 
 
Nere i den södra serien har det inte spelats så många matcher idag men Vimmerby har varit i farten och laget hade inga större problem att besegra Mörrum. Tigrarna från de småländska skogarna tog hem en betryggande 6-0 seger inför drygt sju hundra åskådare och laget ser ut att börja få saker och ting att fungera ute på isen. Det verkar även Nybro göra, idag tog man tre poäng hemma mot Tyringe som gör att man klättrar upp till femteplatsen. Avslutningsvis kan det vara värt att nämna att HC Dalen tog en ny seger men idag fick man nöja sig med två poäng mot Halmstad. Det krävdes nämligen straffar för att avgöra dagens match. 
 
Imorgon rullar Hockeyettan vidare med det intressanta mötet mellan Borlänge och Tranås, två lag som gjort bra ifrån sig under säsongsinledningen och som vill hänga med Mariestad i toppen av den västra serien. 
 
 
DAGENS RESULTAT 
Hockeyettan norra
Kalix - Vännäs: 2-1
Kiruna AIF - Teg: 5-0
SK Lejon - Piteå: 0-4
Örnsköldsvik - Kiruna IF: 3-5
Östersund - Asplöven: 2-3 
Hockeyettan östra 
Enköping - Vallentuna: 2-1 
Huddinge - Hanviken: 4-3
Sollentuna - Segeltorp: 1-4
Trångsund - Väsby: 2-6
Gripen - Visby/Roma: 5-2 
Hockeyettan västra
Köping - Grums: 6-3
Mariestad - Forshaga: 4-1 
Surahammar - Malung: 2-5
Hockeyettan södra
Vimmerby - Mörrum: 6-0
Nybro - Tyringe: 4-2 
HC Dalen - Halmstad: 4-3 (efter straffar)
 
 
 
1
KHbois

Roligt att du sammanfattar, det gillar vi! En liten detalj bara, Bois är tre poäng före tvåan Borlänge, inte en.