Hockeyettan: sammanfattning av kvällen

Ikväll har det bjudits på en hel del överraskningar i Hockeyettan.

Vi inleder som vanligt genomgången uppe i norr, där topptippade Boden hade en riktigt lyckad kväll. SK Lejon bjöds in till kamp men de välkomnades inte på något vidare snällt sätt, redan efter sex minuters spel ledde hemmalaget med 3-0 och Boden kunde gå till periodvila med en komfortabel fyramålsledning. Som ni säkert förstår var matchen redan där mer eller mindre avgjord, det blev tillslut seger med 6-1 vilket i sin tur gör att man klättrar upp till sjätteplatsen i den haltande tabellen.

Sebastian Manberg hade ett finger med i det mesta när Hudiksvall segrade.

I den östra serien gick det mesta som förväntat, Segeltorp vann nykomlingsmötet mot Trångsund med 6-2 vilket gör att man fortsätter att blanda sig i toppstriden. Hudiksvall har inlett seriespelet på ett lovande sätt och i kvällens match mot Väsby stod laget på nytt för en bra insats. Seger grundlades i andra perioden där man gjorde fyra mål men det blev ändå spännande, gästerna från huvudstaden stod nämligen för lika många mål i tredje perioden vilket gjorde att det stod 6-5 på resultattavlan när matchen var över. Trots den lilla genomklappningen blev det alltjämt seger för Hudiksvall och det är mycket tack vare Sebastian Manberg som var inblandad i två av lagets mål och som inlett säsongen på ett väldigt bra sätt. Segern var lagets fjärde raka och man toppar därmed den östra serien.

I Tranås hade hemmalaget svårt att få ordentlig fart på spelet i matchen mot Surahammar men i andra perioden lyfte det rejält, man gick ifrån till en 3-1 ledning och det blev tillslut seger med 5-3 vilket gör att man toppar den västra serien på samma poäng som Borlänge. Det är även Mariestad men ikväll åkte man på en överraskande förlust borta mot Malung efter att ha släppt in fyra mål i tredje perioden. Här kan vi notera att Emil Knuts stod för två av målen och därmed hade stor del i segern.

Nere i söder fick vi däremot se en del överraskande händelser, Halmstad var rejält nederlagstippade inför kvällens match mot Kristianstad men man stod för en stark inledning och det stod överraskande nog 2-0 inför den tredje perioden. Väl där lyckades gästerna dock vända på den berömda steken och vinna med 2-3 Johan Lundgrens segermål räddade hedern. Kristianstad var inte det enda topptippade laget som hade det besvärligt ikväll, Troja-Ljungby gick också in i tredje perioden i ett underläge men man lyckades med mycket möda och stort besvär få till en seger efter att Carl-Johan Sjögren gjort 1-2 i förlängningen. Trots två poäng känns det som att Troja har en hel del att fundera på inför fortsättningen för kvällens match var inte tillräckligt bra för ett lag som siktar på att vara med i toppen.

I toppmötet mellan Kalmar och HC Dalen blev det gästerna som hade en mest lyckad kväll, efter en mållös första period stod gästerna för två mål och tidigt in i tredje akten utökades ledningen ytterligare genom Anton Johansson stod för säsongens andra fullträff. Det blev tillslut seger med 0-4 och kvällens tre inspelade poäng gör att vi hittar laget på andraplatsen i den södra serien (på samma poäng som ettan Kristianstad). I övrigt kan vi notera att KRIF inte hade några större problem i sin match mot Helsingborg och att Nybros bortaseger mot Hanhals gör att laget hänger med i toppstriden.