Sammanfattning av helgen

Det är dags att knyta ihop säcken och blicka framåt. 
 
Det här har varit en händelserik helg på många sätt, allt fler lag runt om i landet börjar känna sig redo inför den stundande seriepremiären och i SDHL har man redan hunnit spela flera matcher. De regerande mästarna i Luleå inledde med att besegra vårens finalmotståndare Linköping med 0-3 under fredagen och sedan vann man mot AIK med samma siffror. Där är det värt att notera att backen Jenni Hiirikoski redan hunnit samla på sig fyra poäng. Fler lär förmodligen komma i dagens match mot Djurgården. Vi har även fått se Leksand krossa SDE HF med hela 9-0 och Modo hade inga större bekymmer att besegra Göteborg på bortaplan, den matchen vann man med 0-4 efter att målvaktstalangen Tindra Holm räddat alla skott som kom emot henne. Noterbart är att det dock bara kom tio puckar och att premiären inte var någon vidare värdemätare. 
 
Om vi tar klivet till Hockeyallsvenskan så väntar de fortfarande på sin seriepremiär men flera lag har varit i farten ändå. I Södertälje utspelas Skoda Trophy och där har Leksand imponerat mest hittills. I första matchen vann man mot Västerås med 4-1 och under lördagen besegrades SSK med 3-2 efter att nyförvärvet Tor Immo varit inblandad i två av målen. Den cupen rundas av under dagen och mötet mellan just Leksand och AIK ser ut att bli avgörande för vilket lag som kommer toppa tabellen när alla matcher är spelade. 
 
Även nere i söder spelas det försäsongscup, där gör Oskarshamn, Karlskrona, KRIF och hemmalaget Kristianstad upp om segern i "First Hotel Christian IV Cup"  och där har lagen verkligen blandat och gett. Oskarshamn inledde med att besegra Kristianstad (3-1) men man föll sedan mot KHK efter att Niklas Johansson avgjort matchen mot sitt gamla lag. 
 
Oskar Nilsson stod för ett mål i segern mot Kristianstad. 
Foto: Thorleif Olsson 
 
Under helgen har en hel del lag från Hockeyettan också varit i farten, inte minst uppe i norr där två intressanta lag mätte krafterna mot varandra under fredagskvällen. Boden ser ut att bli topptippade av de flesta och de hade inga större problem att besegra Asplöven, som värvat väldigt annorlunda jämfört med andra lag i serien och som ser ut att göra någon form av nystart efter att inte riktigt ha lyckats fullt ut i vintras. Boden vann matchen med hela 8-2 efter att bland annat Sebastian Harila gjort två mål och man vann dessutom skotten med hela 42-27. 
 
Kumla är ett annat lag som producerat en hel del mål under de senaste dagarna, i fredags vann man mot lokalrivalen Hallsberg med hela 9-0 och under lördagen besegrades Hammarby med 6-5 efter förlängning. Här kan vi notera att nyförvärvet Henrik Warman stod för hela fyra mål och han gjorde även mål i fredagens vinst. Backen spenderade förra säsongen i Arboga och ser onekligen ut att bli en riktig nyckelspelare för sitt nya lag. 
 
Kumla, med lagkaptenen Felix Scharnke i spetsen, har inlett säsongen med två vinster och två förluster. 
Foto: Alexander Viktorson 
 
Under dagen spelas det fler försäsongsmatcher men de av mest intresse är de fyra kamperna i SDHL, där kan vi bland annat se Djurgården göra seriepremiär och som vi tidigare nämnt så är det Luleå som står för motståndet. Järnkaminerna från huvudstaden stod för en fullt godkänd säsong senast och är ett lag som borde kunna bjuda på relativt bra motstånd. Speciellt med tanke på att de regerande mästarna spelat två matcher på lika många dagar. 
 
Ett annat intressant möte spelas nere i Jönköping där ett taggat HV71 ska försöka ta säsongens första seger. Modo står för motståndet och det borde kunna bli en bra match, hos gästerna hittar vi en av seriens främsta i Michaela Cava medan mycket i hemmalaget kretsar kring Jenni Asserholt som gör comeback efter barnafödande. Den rutinerade forwarden saknar givetvis matchtempo men verkar vara i god fysisk form och 30-åringen lär bli en viktig spelare i HV:s jakt på en slutspelsplats.