"Skitkul att få lira med honom"

Almtuna har inlett säsongen lovande. Vi tog ett snack med en av spelarna som bidragit till det. 
 
Redan förra säsongen lyckades Almtuna bra, i grundserien slutade laget fyra och även om man inte nådde hela vägen så får det ses som ett steg i rätt riktning. Den här säsongen räknas man av många som en outsider som kan överraska och under de två inledande omgångarna har man vunnit en match och förlorat en. Under sommaren har en hel del spelare anslutit till Uppsala och vi tog därför ett snack med Tobias Liljendahl, senast i Timrå, som precis gått in på sin första säsong i den röda tröjan. 
 
Liljendahl stod för två mål i sin tävlingsdebut med Almtuna. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Om vi börjar med det mest aktuella så blev det förlust med uddamålet mot Modo igår, hur skulle du sammanfatta den matchen?
- Jag tycker att vi gör en rätt bra bortamatch. Vi spelar en bra match men drar på oss lite mycket utvisningar. Det var surt att vi inte kunde få med oss några poäng hem helt klart. 
 
I premiären mot Västervik fick du chansen att göra tävlingsdebut i din nya hemmahall, hur kändes det?
- Det bästa är ju att hjälpa laget vinna matchen. Men klart det är skönt att få göra mål direkt i premiären. Man får upp självförtroendet direkt och får en skön känsla inför kommande matcher. 
 
En del brukar säga att resorna till Uppsala och gränbyhallen är en av säsongens tråkigaste, hur tycker du det är att spela i den hallen?
- Jag gillar den. Visst hade det varit kul med lite mer publik på matcherna men själva hallen är det verkligen inget fel på. Jag trivs bra här.
 
Trots att ni inte spelar i samma kedja verkar du och Tony Mårtensson hittat varandra bra i de inledande matcherna, hur tycker du det är att spela med honom?
- Tony är en grym hockeyspelare och det är skitkul att få lira med honom. Han har spelat hockey nästan längre än vad jag levt så det är klart att det är inspirerande att få spela med honom. Han är en grym kille som man respekterar och ser upp till enormt. 
 
Förra säsongen hade du stora problem med skador som gjorde att du missade en hel del matcher, hur kändes det att behöva sitta på läktaren när det gick så pass bra för Timrå?
- Klart det är tråkigt att vara skadad, man vill ju spela matcher. Men jag var tillbaka på isen när allsvenska finalen drog igång och sedan matcherna mot Karlskrona var ju väldigt roliga att få vara med om. Det är en säsong man kommer minnas hela livet trots skadeproblemen. 
 
Inför säsongen blev det en flytt till Almtuna, var det ett givet val eller hade du andra alternativ som du också behövde ta ställning till?
- Det kändes helt perfekt för mig att spela i Uppsala. Det fanns andra anbud men jag tycker att Almtuna kändes helt rätt från dag ett. En seriös och proffsig förening som vill framåt. Det passar mig utmärkt. 
 
Förra säsongen slutade laget fyra i grundserien och många ser er som en outsider i vinter, vad tror du ni har för chanser att göra en ny bra säsong?
- Jag tror absolut vi är med högt upp i tabellen. Vi har gjort två rätt bra matcher hittills och blir bättre hela tiden. Håller vi upp det spel vi vill spela varje kväll så kommer vi ta många poäng i vinter.  
 
I nästa omgång får du ta dig an ett lag du tidigare spelat i, hur ser du på morgondagens möte med Vita Hästen?
- Ja, det ska bli kul att möta Hästen. Hade tre fina säsonger där så det blir kul. Hästen bjuder alltid upp till kamp så det blir en tuff match för oss. Men självklart hoppas jag att vi kan ta tre poäng på hemmaplan.