Succémålvakten till Hockeyallsvenskan

En av Hockeyettans främsta får chansen högre upp i seriesystemet. 
 
Det har funnits en del riktigt duktiga målvakten i Hockeyettan under säsongen och det visar sig att deras fina spel inte gått obemärkt förbi. För ungefär en vecka sedan skrev BIK Karlskoga kontrakt med Tim Juel som därmed lämnar Östersund och under gårdagen stod det klart att en annan duktig burväktare också får chansen i Hockeyallsvenskan. Det handlar om Fredrik Bergvik, som är klar för Södertälje. 
Jag har ju spelat i Scaniarinken många gånger som ung och det är en fin arena och en anrik klubb. Det känns som ett naturligt steg att ta efter att jag haft ett par bra säsonger i division 1 och jag tror att jag kan utvecklas bra i SSK, säger målvakten till klubbens hemsida. 
 
Bergvik stod för flera fina insatser i det allsvenska kvalet. Här i en match mot Almtuna. 
Foto: Johnny Anderson 
 
24-åringen från huvudstaden kommer senast från en minst sagt lyckad säsong tillsammans med Tranås, laget tog sig hela vägen till kvalserien och även om det inte räckte hela vägen så spelade Bergvik uppenbarligen tillräckligt bra för att få allsvenska ögon på sig. Fredrik är till stor del fostrad rent hockeymässigt i Frölundas organisation och har faktiskt gjort ett inhopp i SHL men större delen av karriären har spenderats i Hockeyettan. Mellan 2016-18 spelade han i Hanhals innan flytten till Tranås och nu blir Södertälje målvaktens tredje klubb på lika många säsonger. 
 
Samtidigt som Södertälje får in en relativt ung och lovande målvakt tappar Tranås en av sina främsta spelare. Bergvik stod för många fina insatser under vintern och räknades av de flesta som nummer ett mellan stolparna. Som tur var finns fortfarande chansen att förlänga med Victor Jonsson som också är en duktig målvakt och som faktiskt hade bättre räddningsprocent än Bergvik från allettan och framåt. 
 
FAKTA: Fredrik Bergvik
Ålder: 24 år 
Längd/Vikt: 187cm/84kg
Position: målvakt
Moderklubb: Huddinge IK
Statistik 2018/19: 26 matcher, 92.7% (grundserie+alletta), 11 matcher, 88.7% (playoff+kvalserie)
Meriter: 1 SHL-match, 5 juniorlandskamper, draftad av San Jose. 
 
 
 
Gör gärna ett besök på Titans, som är bloggens samarbetspartner!