Hockeyettan: Inför Hudiksvall - Strömsbro

Det vankas länsderby i klassiska Glysishallen. 
 
Grundserien rullar vidare och även om det redan står klart att kvällens två lag får spendera vårsäsongen i Allettan respektive fortsättningsserien så finns det en hel del anledningar att se när Hudiksvall bjuder in Strömsbro till kamp. 
 
Hemmalaget gick in i säsongen med väldigt höga förväntningar på sig och även om man haft en del svackor så har spelet i stort sett bra ut, inför den 21:e omgången ligger Hudiksvall trea i den östra serien och man har bara två poäng upp till förstaplatsen. Det får ses som mer än godkänt. En stort anledning till det fina spelet hittills stavas Magnus Åkerlund. Den rutinerade målvakten har inlett säsongen på ett övertygande vis och även om räddningsprocenten (91.36) inte är fenomenal så kan man lugnt säga att 33-åringen varit bra.
 
Samma sak gäller Erik Flood. Efter att inte riktigt lyckats etablera sig på allvar i Hockeyallsvenskan flyttade Flood upp till Hälsingland och där tycks han fått fart på karriären igen. I nuläget toppar 23-åringen den östra seriens poängliga för backar, han är dessutom delad etta när det kommer till assist (14). 
 
Magnus Åkerlund har hållit nollan tre gånger under grundserien. 
Foto: Peter Scott (Arkiv) 
 
Hudiksvall har som sagt var gjort bra ifrån sig under första halvan av säsongen men det finns fortfarande saker som kan bli bättre, inte minst i special teams. Spelet i numerärt underläge har visserligen varit ganska bra men med en man mer på isen har det sett betydligt tyngre ut. Elva mål i spelformen på tjugo matcher gör att man är näst sämst i serien, bara Segeltorp har en sämre målprocent än Per Ljusterängs mannar. Man kan lugnt säga att det finns utvecklingspotential. 
 
Utvecklingspotential finns det även hos Strömsbro som kommer på besök till Glysishallen under kvällen. Nykomlingen kan i stort vara väldigt nöjda med sin insats hittills under säsongen, i ett flertal matcher har man gjort väldigt bra ifrån sig men det finns ändå en del att slipa på. Offensivt ligger man bra till, 68 mål framåt och tredje bäst i powerplay är något man kan vara stolta över men i egen zon har det sett långt ifrån bra ut. 
 
Som nykomling får man vara beredd på att spendera en hel del tid framför sin egen målvakt och det är just målvaktsspelet som varit det största problemet. 85 insläppta mål på tjugo matcher gör att man är tredje sämst i serien och då hjälper det föga att Joakim Axman ligger trea i skytteligan. För ett par omgångar sedan hade laget fortfarande chansen att nå Allettan men förluster mot Hanviken och Segeltorp grusade den möjligheten. 
 
Sett till hur säsongen varit hittills får Hudiksvall ses som favorit i kvällens match, det blev visserligen förlust i senaste matchen (2-3 mot Wings) men i övrigt har formen sett tillräckligt bra ut för att även kunna vinna mot Strömsbro. För gästernas del handlar det om att runda av grundserien på ett bra sätt och på så vis skapa nytt självförtroende inför fortsättningsserien. 
 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!