INFÖR: Kalmar - Nybro

Det är hög titt att snacka upp kvällens prestigemöte i Hockeyettan. 
 
Måndagar brukar inte vara några toppendagar för alla hockeyälskare men ikväll finns det åtminstone en intressant match att hålla ögonen på. Kvällens derby mellan Kalmar och Nybro kommer avgöra vilket av lagen som går vidare till playoff och vilket lag som får ta en tidig semester. Inför matchen toppar hemmalaget tabellen, en poäng före Nybro men man har även spelat en match mindre vilket sätter nykomlingarna i en fin sits. 
 
För ett par veckor sedan kändes det som att Nybro hade saken i egna händer, formen var fin och segrarna kom i parti och minut men den senaste tiden har man tappat poäng i fel typ av matcher samtidigt som Kalmar hittat formen. Mycket av nykomlingarnas framgång kan tillskrivas sin hemmapublik, i iffe-hallen är det alltid bra tryck och mycket talar för att det kommer vara fullsatt när pucken släpps ikväll. 
Vi har presterat i stort sett varje gång det har varit bra tryck. Även sist, borta mot Dalen, var det 50-60 tillresta supportrar. Självklart är det bara en tillgång. De är fantastiska. Sist var det tre timmars resa och så mycket folk. De har varit genomgående bra och med ett bra tryck, det är härligt. Jag vill rikta ett stort tack från både mig och laget, säger tränaren Lenny Eriksson till 24Kalmar. 
 
 Får Kalmarpubliken jubla även ikväll? 
Foto: Tove Dolff
 
 
Att hemmapubliken kommer vara som en extra spelare är positivt för Kalmar kommer nämligen få klara sig utan en av sina främsta lirare. Det är Jarkko Oikarinen som missar kvällens match och det lutar åt att forwarden även kommer tvingas stå över onsdagens match mot Tyringe. Det är tur i oturen för hemmalaget att man förstärkt truppen med just forwards, Tom Mäkitalo tar Oikarinens plats och Victor Lindman kliver in som extraforward. 
 
För gästernas del har mycket av förhandssnacket handlat om nyheten att klubbens sportchef, Per Wallin, väljer att avgå. Wallin har varit involverad i klubben under många år men det här är hans första säsong som sportchef och nu ser det alltså ut att även bli hans sista. 
Under söndagen valde Per att gå ut med att han lämnar sin roll som Sportchef och att han heller inte kommer att vara kvar i sportgruppen. Per har varit en viktig kugge i den utveckling förening haft under de senaste säsongerna på det sportsliga planet samt även varit en stark drivkraft i styrelsen, skriver klubben på sin hemsida. 
 
Känslan på förhand är att Kalmar borde kunna knyta ihop platsen och säkra en plats till playoffspelet, man fick visserligen nöja sig med en straffseger i sin senaste match (borta mot HC Dalen) men brukar vara väldigt bra på hemmaplan. Lägg därtill att laget vunnit de tidigare två mötena mot Nybro i fortsättningsserien, senast blev det seger med 4-1 på bortaplan. 
 
Vilket lag tror du vinner kvällens prestigefyllda derby? 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!