INFÖR: Tranås - Mariestad

Veckan inleds med en riktig höjdare i Hockeyettan. 
 
Sett rent historiskt brukar måndagen vara en ganska ljummen dag rent hockeymässigt och den här måndagen är inget undantag men det finns två matcher för alla hockeysvultna själar att hålla koll på. I Hockeyallsvenskan bjuder Västervik in Björklöven till kamp och i allettan södra är det dags för "veckans match" när Tranås och Mariestad ska göra upp om tre poäng. 
 
Hemmalaget kommer senast från en ganska tuff match borta mot KRIF där det blev förlust (1-3) och det finns en hel del som gör att de faktiskt slipper favorittrycket inför kvällen. Den senaste tiden har man drabbats av en rad skador och mycket talar för att åtminstone ett par spelare missar även kvällens match. Enligt de senaste uppgifterna kommer bland annat Anton Blomberg att tvingas se matchen från läktaren och det är en tung förlust, forwarden har varit en av lagets främsta spelare den här säsongen.
 
Mariestad kommer till Tranås med en förlängingsvinst mot Huddinge i bagaget och formen ser ut att vara helt okej. Trots det ligger man bara åtta i tabellen men det finns ingen risk att laget kommer missa en plats till det kommande playoffspelet. Senast lagen möttes blev det seger med 3-4 för Tranås efter att gått ifrån till 1-3 redan efter fjorton minuters spel så det gäller att BOIS är med från start den här gången. 
 
Får Mariestadsspelarna nya tillfällen att jubla ikväll?
Foto: Alexander Viktorson 
 
Mariestad kan vara ett ganska svårscoutat lag med tanke på att man har en hel del olika spelare som kan skapa lägen i offensiven. Rent meritmässigt är Eddie Davidsson det stora namnet men under allettan har Erik Olsson klivit fram på ett bra sätt och med sina nio mål är han trea i skytteligan. På backsidan finns bland annat Alexander Anderberg som gjort en fin säsong och även om Ludvig Collberg inte varit riktigt lika framträdande som förra vintern så är 21-åringen fortfarande en lovande spelare som kan nå långt. 
De är ju ett lag som vi känner till väl sedan tidigare då det också är ett lag vi mött i serien, det kommer som alltid bli en jämn och tuff match med lite känslor så det gäller att ha kontroll så man inte drar på sig utvisningar, vi ska fortsätta bygga på vårat spel från senast mot Kallinge och ha fokus på rätt saker så kommer det bli en bra och rolig kväll, säger Tranåstränaren Karl Helmersson till klubbens hemsida. 
 
Just Helmersson borde ha bra koll på kvällens motståndare, 39-åringen har spelat sju säsonger i klubben och mellan 2014-18 var han dessutom huvudtränare för A-laget. Samtidigt är det här två lag som mött varandra många gånger genom åren så de borde ha ganska svårt att överraska varandra på något sätt. Vilket kan tala för att kvällens match blir en tät och jämn tillställning där det mycket väl kan bli en uddamålsseger för något av lagen. 
 
Vilket lag tror du tar hem segern?
 
 
 
Gör gärna ett besök på Titans, som är bloggens samarbetspartner!