Rutinerade återvändare

Två rutinerade spelare ser ut att göra comeback. 
 
Säsongen närmar sig det skede då många lag antingen ska kvala uppåt eller försöka behålla sin plats i serien, vilket gör att man letar efter förstärkningar. I både Hockeyallsvenskan och Hockeyettan värvas det friskt men det händer även intressanta saker lite längre ner i seriesystemet. Under tisdagen slog Smedjebacken, som försöker hålla sig kvar i Hockeytvåan, till med att göra en av vinterns tyngsta värvningar. Det är ingen mindre än Jens Bergenström som är tillbaka på isen igen. 
Med sin oerhörda rutin och sina fina ledaregenskaper hoppas vi att "Jensa" ska kunna hjälpa SHC's i övrigt unga gäng till att knyta ihop säcken och undvika kval, skriver klubben på sin hemsida. 
 
Bergenström är en levande legend i Leksand. 
 
Att Bergenströms comeback sker i just Smedjebacken är ingen större överraskning, 38-åringen spelade tretton matcher mer laget redan förra säsongen och han hjälpte upp klubben till Hockeytvåan efter att ha gjort tio mål på elva matcher under kvalspelet. Trots den framgångsrika sejouren så är forwarden såklart mest ihågkommen för sin tid i Leksand där han spelade mellan 2004-2015 vilket bland annat resulterade i två avancemang till SHL. 
 
Trots att han inte spelat med något lag den här säsongen så borde den rutinerade forwarden kunna göra nytta, om man går ett steg under Hockeyettan så kan man leva mycket på just rutin och spelsinne vilket talar för att han kan hjälpa Smedjebacken att hålla sig kvar. 
 
Enligt ryktena är det inte bara Bergenström som bestämt sig för att göra comeback. Under tisdagen började ryktena gå om att Mjölby är påväg att göra en riktig drömvärvning. Det är NordicBet som gått ut med att Niklas Persson kommer spela med laget i söndagens match mot Vänersborg. Persson, som numera är assisterande sportchef i Linköping, avslutade karriären förra våren i just Linköping men nu verkar alltså suget efter att få spela ha blivit för stort för 38-åringen. 
 
Persson, eller "Pajen" som många kallar honom, kommer från Stockholmstrakterna  men är starkt förknippad med Linköping dit han flyttade från Leksand inför säsongen 06/07. Väl på Östgötaslätten utvecklades forwarden till en toppspelare och mellan 2007-2014 var han mer eller mindre given i Tre Kronor, vilket bland annat resulterade i ett VM-Guld (2013). Förutom över 600 matcher i SHL har Persson även spelat fyra säsonger i KHL samt två nere i Schweiz så det är en minst sagt rutinerad herre som ryktas förstärka Mjölby till helgen. 
 
Laget, som håller till i Alltvåan, har ett profilstarkt material på pappret där det finns några spelare och Persson skulle därför hamna i gott sällskap. För ett par veckor sedan förstärktes offensiven i form av Daniel Håkansson som inledde säsongen i Kristianstad men som även testat på spel i SHL och inför säsongsstarten publikfavoriten David Bremer. Dessutom värvades Victor Jigmalm in från Tranås vilket gör att det borde finnas goda chanser för Mjölby att få en fin avslutning på säsongen. Kan de rent av börja drömma om ett avancemang tillbaka till Hockeyettan? 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!