Allettan norra: ett steg i rätt riktning

AllettanNorra / Permalink / 1
Under kvällen rullade allettan norra vidare i och med att omgång tre inleddes med två intressanta matcher. 
 
Vi inleder i trakterna kring huvudstaden där Väsby bjöd in Hudiksvall till kamp. De här lagen har mött varandra en hel de senaste åren, dels i grundserier men även i playoff och det brukar bli väldigt spännande matcher lagen emellan. Så även den här blåsiga onsdagskvällen. Efter en mållös första period tog hemmalaget ledningen genom Felix Dahlgren som lyckades hitta rätt för första gången i allettan (tredje för säsongen). Gästerna kvitterade innan perioden var slut och sedan följdes man åt till ordinarie tid var spelad. Matchen fick därför avgöras i förlängningen där Sebastian Fakt kunde säkra två viktiga poäng till Hudiksvall som därmed tar ett litet steg i rätt riktning. Under de två inledande omgångarna har de inte direkt rosat marknaden. 
 
Precis som vanligt blev det en jämn match mellan Väsby och Hudiksvall. 
Foto: Peter Scott (arkivbild)
 
 
Trots poängtappet har Väsby inlett allettan på ett lovande sätt, med sju poäng på tre matcher ligger man tvåa vilket får ses som en minst sagt fin placering för ett nederlagstippat lag. 
 
Uppe i Jämtland hittar vi ett annat lag som också inlett allettan på ett bra sätt. Östersund tog sin tredje raka seger i och med onsdagskvällens förlängningsvinst hemma mot Enköping, en vinst som innebär att man kliver upp på förstaplatsen i den haltande tabellen. På samma poäng som nyss nämnda Väsby. Här kan vi notera att Erik Näslund stod för segermålet, backen som anslöt till laget en vecka innan jul och som verkar känns sig som hemma igen. 25-åringen har Östersund som moderklubb och spelade i klubben 2011-14. 
 
KVÄLLENS RESULTAT
Allettan norra
Östersund - Enköping: 3-2 (efter förlängning)
Väsby - Hudiksvall: 2-3 (efter förlängning)
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, en av bloggens samarbetspartners! 
#1 - - Nils:

Henri Auvinen klar för Boden Hockey

Svar: Spännande värvning, ska bli intressant att se hur han kan prestera i Hockeyettan!
Benjamin Lindkvist

Till top