Hockeyettan: målvakternas afton

Hockeyettan / Permalink / 0
Målvakterna stod i centrum när allettor och fortsättningsserier rullade vidare under lördagen. 
 
Idag har det bara spelats fem matcher i Hockeyettan men det finns ändå en hel del intressanta saker att notera. Vi inleder uppe i norr där Boden ser ut att ha hittat formen, mot Väsby kom lagets femte raka seger vilket gör att man toppar allettan. Dagens seger kan till stor del tacka målvakten Oskar Sehlstedt för, 26-åringen räddade 26 skott och har höjt sig en nivå sedan juluppehållet. Något som behövs om Boden ska kunna gå riktigt långt den här säsongen. 
 
Även Östersund kan tacka sin målvakt för dagens seger, Tim Juel räddade hela 39 skott när Köping besegrades med 2-0 och det börjar bli allt mer tydligt att han är redo att åtminstone testas på en högre nivå än Hockeyettan. 24-åringen har flera bra säsonger bakom sig och sett i sin helhet har han varit lagets bästa de senaste åren. Segern gör för övrigt att Östersund bara har en poäng upp till förstaplatsen vilket kan göra onsdagens möte mot Borlänge extra intressant. 
 
Borlänges fina säsong fortsätter. 
Foto: Alexander Viktorson (arkiv)
 
 
Just Borlänge stod för en fin insats när Hudiksvall besegrades med 2-3 på bortaplan och även i den matchen spelade en målvakt huvudrollen. Henrik Edström har varit bra hela säsongen och i dagens match stod Borlängekeepern för 33 räddningar. Utan hans storspel mellan stolparna hade det mycket väl kunnat bli förlust i Glysishallen. Där avgjordes matchen ett par minuter in i förlängningen efter att gästernas Christoffer Jansson hittat rätt. 
 
Vi rundar av i den norra fortsättningsserien där Örnsköldsvik vann med 3-2 mot Kiruna AIF efter att en viss Conny Strömberg spelat fram till två av målen. 43-åringen har inlett seriespelet med att göra fyra poäng på tre matcher och drömmen om att åter få chansen i Hockeyallsvenskan lever alltjämt för profilen. 
 
DAGENS RESULTAT
Allettan norra
Boden - Väsby: 4-2
Östersund - Köping: 2-0
Kalix - Enköping: 3-1
Hudiksvall - Borlänge: 2-3 (efter förlängning)
Fortsättningsserien norra
Örnsköldsvik - Kiruna AIF: 3-2 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök på Titans, som är bloggens samarbetspartner! 
Till top