Hockeyettan: sammanfattning av kvällen

Vi blickar tillbaka på en händelserik kväll med många intressanta matcher. 
 
Tidigare idag fokuserade vi lite extra på mötet mellan Troja-Ljungby och Vimmerby så det känns passande att runda av kvällen på samma sätt. Det förväntades bli en tät och jämn historia men gästerna stod för en väldigt stark insats vilket gjorde att den riktiga spänningen saknades. Det stod visserligen bara 1-2 efter två spelade perioder och hemmalaget skapade en hel del bra chanser men ett bra målvaktsspel av Tomas Rydén och ytterligare två mål gjorde att Vimmerby tillslut kunde vinna med 1-4. 
Vi visste att ju längre matchen gick desto bättre skulle våra chanser vara. Vår gameplan var att hålla det jämnt och tajt. Vi såg det som ett maraton, inte en sprint. Sen var vår disciplin nyckeln. Vi spelade bra utan puck över hela banan, säger tränaren Phil Horsky till DagensVimmerby. 
 
Segern stärker Vimmerbys självförtroende ytterligare men tabelläget ser mer eller mindre ut som det gjorde inför kvällen, många av de andra topplagen vann nämligen också sina matcher. KRIF vann en målrik kamp mot Huddinge (5-4) vilket gör att de klättrar upp på förstaplatsen, två poäng före Kristianstad som fick nöja sig med två poäng från sin match borta mot Visby/Roma. 
 
Vi förflyttar oss till den norra serien som också bjöd på en hel del bra och intressanta matcher, inte minst mötet mellan Piteå och Kalix där hemmalaget vann med 6-3 efter att Carl Becker gjort ett hattrick. Segern var välbehövlig för laget som annars inlett allettan ganska blekt. Beckers prestation i all ära, kvällens riktiga utropstecken skedde ändå i Hudiksvall där hemmalaget fick se sig besegrat med hela 0-8 mot Väsby efter att ha släppt in ett mål redan efter två minuters spel. 
 
 Det blev en tung kväll för Hudiksvall när Väsby kom på besök. 
Foto: Peter Scott (arkiv)
 
 
Förlusten är en tung smäll för Hudiksvall samtidigt som Väsby visar att man fortfarande vill vara med och slåss om en plats uppe i toppen av tabellen. Efter kvällens match ligger laget tvåa, bara två poäng bakom Boden som fick nöja sig med just två poäng borta mot Vännäs. I den matchen krävdes det förlängning för att få till ett avgörande och det blev Tommy Wargh som fick iklä sig rollen som matchvinnare. 
 
KVÄLLENS MATCHER 
Allettan norra
Piteå - Kalix: 6-3
Östersund - Borlänge: 2-1
Vännäs - Boden: 3-4 (efter förlängning)
Hudiksvall - Väsby: 0-8
Allettan södra
Mariestad - Hanhals: 6-4
Visby/Roma - Kristianstad: 1-2 (efter straffar)
Troja/Ljungby - Vimmerby: 1-4
Tranås - Grums: 2-3
KRIF - Huddinge: 5-4 
 
 
Gör gärna ett besök på Titans, som är bloggens samarbetspartner!