Hockeyettan: spänningen stiger i norr

AllettanNorra, AllettanSödra / Permalink / 0
Det hände en hel den intressanta saker under gårdagskvällen, både i norr och söder. 
 
Oftast brukar helgen vara tiden i veckan då de bästa och hetaste matcherna spelas men den här veckan får nog onsdagskvällen ses som den riktiga höjdaren. Under gårdagen spelades flera högintressanta matcher där det bjöds på både väntade saker och överraskningar som gör fortsättningen mer spännande. Inte minst uppe i norr där Piteå plötsligt ser ut att ha hamnat i en svår sits. 
 
Laget åkte ner till Häsingland för att ta sig an Hudiksvall vilket skulle visa sig bli en rejäl utmaning. Man lyckades visserligen ta ledningen i första perioden genom Carl Becker men sedan var det slut på det roliga. Hudiksvall vände på den berömda steken och vann efter att gästerna från norr finputsat siffrorna till 5-2 i slutet av matchen. Förlusten gör att att Piteå bara ligger femma i allettan norra, sex poäng bakom serieledande Väsby. Samma Väsby som man förlorade mot härom dagen. 
 
Sebastian Manberg hade ett finger med i det mesta mot Piteå. 
Foto: Peter Scott 
 
Trots tabelläget finns fortfarande chansen att nå långt, serieledarna har nämligen spelat fler matcher än de övriga topplagen så det lär nog hända en hel del när spelschemat jämnat ut sig. Om det ser en smula dystert ut för Piteå börjar det ljusna för Hudiksvall, segern var lagets första i allettan och man ser sakta men säkert ut att få ordning på spelet igen. 
 
Det var inte bara uppe i norr som det hände intressanta saker, även i den södra allettanserien bjöds det på bra och underhållande matcher. Det mest prestigeladdade mötet var det mellan Huddinge och Kristianstad, två lag som brukar nå långt och igår var det gästerna från söder som fick mest anledning att jubla. De grönklädda vann med 1-4 efter att Herman Hansson gjort två mål och varit inblandad i ett tredje. Segern gör att laget toppar tabellen, dock på samma poäng som tvåan Tranås som också vann sin match under gårdagskvällen. Här kan vi även notera att Grums överraskande lyckades ta en poäng i mötet mot topptippade Troja-Ljungby som fick nöja sig med en straffseger där Johan Lindholm satte det avgörande målet. 
 
GÅRDAGENS RESULTAT
Allettan norra
Vännäs - Östersund: 2-4 
Hudiksvall - Piteå: 5-2
Borlänge - Väsby: 5-1
Köping - Enköping: 3-2
Allettan södra 
Grums - Troja/Ljungby: 3-4 (efter straffar)
Huddinge - Kristianstad: 1-4
Mariestad - Visby/Roma: 3-2
Tranås - Hanhals: 5-3
 
 
Gör gärna ett besök på Titans, som är bloggens samarbetspartner! 
Till top