INFÖR: Troja/Ljungby - Vimmerby

Vi har en fullspäckad kväll framför oss med många heta möten. Bland annat ett mellan två lag som har stor chans att nå den allsvenska kvalserien. 
 
Förutom full omgång i Hockeyallsvenskan spelas det massor av matcher i Hockeyettan, allt ifrån det intressanta mötet i norr mellan Piteå och Kalix, till prestigemötet i söder där KRIF tar emot Huddinge. Trots det väljer jag att fokusera lite extra på matchen mellan Troja-Ljungby och Vimmerby, två lag som inlett allettan fullt godkänt och som har höga krav och förväntningar på sig. Jag tog ett snack med en spelare från varje lag för att se hur tankarna går inför matchen. Vi börjar med hemmalagets Mikael Roslund som säger såhär inför kvällens utmaning. 
Vimmerby är ett bra lag som sätter hård press och spelar en rolig hockey. Jag tror att det kommer bli en jämn match där två lag vill spela anfalls hockey och med hög fart.
 
 Får Trojas supportrar anledning att jubla även ikväll?
Foto: Alexander Viktorson (arkiv)
 
Ni kommer senast från en seger borta mot Hanhals, där du stod för både mål assist, hur skulle du summera den matchen? 
Ja exakt, alltid kul att få bidra framåt. Jag tycker vi gör en bra match. Har tålamod i vårt spel och alla fyra kedjorna trycker på bra. I andra perioden märker man att Hanhals går på lite folk och vi får långa anfall och puckarna börjar ramla in. Positivt är att alla fyra femmorna är med och bidrar och får göra mål.  
 
Inför kvällens match ligger ni trea i den väldigt jämna tabellen, hur tycker du att er inledning på allettan varit?
Vi har vunnit fem av sex matcher och tagit poäng i alla. Men många av matcherna har gått till straffar som jag tycker vi borde avgjort innan så inledningen får väl ett godkänt betyg. 
 
Du har Troja-Ljungby som moderklubb men det här är din första säsong som ordinarie i A-laget, känns det speciellt att spela med den röda hästen på tröjan? 
Jag kom tillbaka till Troja denna säsongen för att jag kände mig redo för att ta en stor roll och för att alla möjligheter för att utvecklas finns i denna föreningen. Men självklart är man stolt att ha tröjan på sig och de är grymt kul att få spela för familj och vänner.  
 
Troja är en klassisk förening med rik historia, hur viktig tycker du att hockeyn är för Ljungby? 
Den är jätteviktig. Det är väldigt många som är intresserade. Många utifrån vet ju var Ljungby ligger på grund av Hockeyn.  
 
Allettan är som sagt var väldigt jämn, vad tycker du talar för att ni kommer ta er vidare till playoff eller rent av Hockeyettanfinalen? 
Vi har en bra mix i laget med många unga spelare som vill uppåt i sin karriär, samtidigt som vi har spelare som varit med länge som vet vad som krävs för att ta sig dit. Sen har vi ett jämt lag där alla jobbar hårt och kan producera framåt. När alla spelar på sin högsta nivå är vi svårslagna.
 
 
Troja är ett starkt och skickligt lag som hade en bra trupp redan inför säsongen, men man har trots det valt att förstärka med en intressant spelare. Det är ingen mindre än Johan Andersson som valt att dra på sig skridskorna igen. 34-åringen, som har över 400 SHL-matcher på meritlistan, har inte spelat något på drygt fyra år men klev in i laget inför allettan och har noterats för två poäng på de sex inledande matcherna. Andra spelare att hålla ögonen på ikväll är nyss nämnda Roslund, som imponerat under första halvan av säsongen, samt målvakten Wictor Ragnewall som i sina bästa stunder håller hög allsvensk klass. 
 
 
Trots att hemmalaget har en fin form och stark trupp så lär det krävas en riktigt bra inats för att få med sig poäng från kvällens match. Vimmerby har varit bra hela säsongen och kommer senast från en imponerande 4-1 seger mot Kristianstad. Jag tog ett litet snack med lagkaptenen Jakob Karlsson för att se hur han ser på lagets inledning av allettan. 
- Alla matcher är jämna i den här serien och det är små detaljer som avgör varje match. Vi har tappat försvarsspelet i några insatser och det har kostat en del poäng. Vi är inget lag som vinner matcher med 7-4 utan vi måste sätta defensiven för att ta poäng. Poängmässigt hade vi velat ha en del poäng till, men efter matchen mot KIK tycker jag att vi är på rätt väg. 
 
 Jakob Karlsson stod för ett mål i Vimmerbys senaste match. 
Foto: Alexander Viktorson (Arkiv)
 
Ikväll står Troja-Ljungby för motståndet, hur går tankarna inför den matchen?
Vi hittade tillbaka till vårt spel senast och har goda förhoppningar om att kunna besegra Troja igen ikväll. Troja är ett av de mest meriterade lagen i serien och har mycket individuell skicklighet, men vi är redo. 
 
Det var många som blev överraskade när du valde att flytta tillbaka till Vimmerby, hur mycket tycker du att moderklubben betyder för dig? 
Jag tycker att jag får ut mest av ishockeyn och mitt spel när jag spelar i Vimmerby och det är egentligen både på gott och ont. Att få lira i moderklubben på en bra nivå är speciellt och jag tycker att det gör att man får ut lite extra i varje läge.  
 
Den södra allettan är väldigt jämn men vad tycker du ändå talar för att ni ska kunna ta er vidare? 
Det som först och främst talar för att vi, och många andra lag, går vidare är att bara ett lag åker ut. Vi vill förstås förbättra vår placering för att öka chanserna i playoff och jag tycker definitivt att vi har ett spel och ett lag för att komma topp-5. 
 
Precis som i Troja finns det flera spelare att hålla extra koll på hos Vimmerby, inte minst kapten Karlsson som är lagets största stjärna och en spelare som måste hålla hög klass för att resten av laget ska fungera. Hampus Harlestam och Måns Carlsson är två andra offensiva nyckelspelare samtidigt som backen Oskar Carlsson är viktig i egen zon. Sedan måste även målvaktsspelet fungera om det ska kunna bli poäng ikväll och det känns som att gästerna kommer förlita sig på Tomas Rydén som gjorde en fin insats senast mot Kristianstad. 
 
Hur tror du det kommer gå i kvällens match?
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!