INFÖR: Vimmerby - Mariestad

I eftermiddag är det dags för ett hett och intressant möte i allettan södra. 
 
Idag är det dag för de båda allettorna att rulla vidare och det finns flera intressanta matcher att hålla koll på, inte minst det mellan Vimmerby och Mariestad. Två lag som är i behov av poäng om de vill sätta sig i en fin sits inför fortsättningen av säsongen. Hemmalaget är ett av seriens just nu formstarkaste, i onsdags besegrades Troja/Ljungby på bortaplan och några dagar tidigare vann man mot Kristianstad (båda gångerna med 4-1). Mariestad fick en ganska tung inledning på allettan vilket gjorde att man valde att sparka sin tränare och i sin senaste match gav det en positiv effekt - det blev nämligen seger med 6-4 mot Hanhals. 
 
Får Mariestad anledning att jubla även idag?
Foto: Alexander Viktorson
 
 
Sett på pappret får Vimmerby räknas som favoriter, de har som sagt var en bra form samtidigt som de brukar vara väldigt bra hemma i "tigerkulan". Under säsongen har man förstärkt laget med några duktiga spelare, inte minst forwarden Henri Fomin som gjort fyra poäng på sex matcher sedan flytten från franska Tours. 
- Jag tycker att de första matcherna var svåra för mig men sedan tycker jag det gått bättre för varje match. Det kommer bli en tuff match men om vi spelar vårt spel så tror jag att vi kommer vinna, säger Fomin till bloggen inför dagens match. 
 
Trots Vimmerbys fina form ska vi inte räkna ut Mariestad på förhand, i laget hittar vi bland annat forwarden Douglas Lögdal som i sina bästa stunder håller allsvensk klass. Dagens match blir förmodligen lite extra speciell för Martin Pärna som inledde säsongen i Vimmerby men som efter att ha gjort sexton poäng på nitton matcher fick beskedet att han inte längre var önskad. Dagens match blir ett utmärkt tillfälle att visa att det var ett dåligt beslut. 
 
Hur tror du det kommer gå i dagens match?
 
 
Gör gärna ett besök på Titans, som är bloggens samarbetspartner!