Hockeyettan: full fart framåt i Kalmar

Kalmar har redan inlett arbetet inför den kommande säsongen. 
 
Det blev visserligen förlust i playoff 1 mot Huddinge men Kalmar stod ändå för en på många sätt bra säsong som utan tvekan blev ett stort steg i rätt riktning. Vi ska tänka på att laget faktiskt var nykomlingar i Hockeyettan. Trots att det bara är ett par veckor sedan säsongen tog slut har klubben redan börjat med sitt lagbygge inför hösten. Idag gick klubben ut med nyheten att man skriver kontrakt med målvakten Alexander Nilsson, som lånats in från Oskarshamn den här säsongen. 
Känns otroligt kul att ha skrivit på för Kalmar HC såklart, detta har ju varit målet under säsongen att försöka kunna slå sig in i HockeyEttan. Sen tror jag att jag kan utvecklas väldigt bra här och det känns som KHC har något stort på gång och jag vill gärna vara med på den resan, säger målvakten till klubbens instagram.
 
 Nilsson stod totalt sexton matcher i Kalmar den här säsongen. 
Foto: Tove Dolff 
 
Det känns ganska väntat att Kalmar väljer att erbjuda Nilsson ett kontrakt, 21-åringen stod för flera bra insatser sedan han anslöt till klubben. Just på målvaktspositionen har Kalmar redan beslutat att inte förlänga med Robert Hestmann, den rutinerade norrmannen får därför se sig om efter en ny klubb att spela i. Sedan tidigare har även Andreas Henriksson ett kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen. Det borde betyda att klubben inte kommer arbeta med att försöka förlänga kontraktet med succémålvakten Nick Vilardo som hade stor del i att laget lyckades nå playoff. 
 
Det är inte bara på målvaktssidan som klubben agerat, sedan tidigare har man förlängt med flera spelare och den största nyheten hittills är att man även lyckats värva från rivalen Nybro. det handlar om forwarden Johan Järlefelt som spenderat de två senaste säsongerna i Vikings och som stod för 45 poäng (17 mål) på 36 matcher den här vintern. En notering som gör att förväntningarna trissas upp inför hösten. 
 
Kontrakterade spelare inför säsongen 2019/20 
Målvakter - Andreas Henriksson, Alexander Nilsson
Backar - Jens Andersson
Forwards - Linus Dahlstedt, David Algulin, Jarkko Oikarinen, Victor Crus-Rydberg, Johan Järlefelt 
 
Hur tror du det kommer gå för Kalmar nästa säsong?
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, som är bloggens samarbetspartner!