Hockeyallsvenskan: Modo spänner musklerna

En av seriens största klubbar tar i från tårna inför den kommande säsongen. 
 
I förra veckan tog vi en titt på tre lag (Björklöven, AIK och BIK Karlskoga) som jag tror blir att räkna med i vinter men påpekade samtidigt att det finns flera andra lag som förmodligen också kommer vara med och göra upp en bra bit upp på den övre halvan av tabellen. Modo är just ett av dessa lag och i helgen spände klubben musklerna inför sina allsvenska kollegor med inte mindre än tre nyförvärv. 
 
En av spelarna som ansluter till Örnsköldsvik är bekant för Modos supportrar, efter tre säsonger på andra platser är nämligen Jesper Lindgren tillbaka i den röda tröjan. Backen kommer senast från spel i AHL och lånas in från Torontos organisation. 
 
Vi är jätteglada att ”Jeppe” tydligt visat att han vill tillbaka till MODO och den här lösningen med Toronto är väldigt bra för oss. Som spelare har han tydliga spetskvalitéer som offensiv back men har även tagit stora steg i hela sitt spel under de senaste säsongerna, säger sportchefen Fredrik Glader till klubbens hemsida. 
 
 Totalt har det blivit 39 matcher i Torontos farmarlag, Toronto Marlies, för Lindgren. 
 
 
Värvningen/lånet av Lindgren är utan tvekan en bra affär för Modo som får in en bra spelare som tidigare visat att han kan hålla hög allsvensk klass och rent logiskt borde 24-åringen vara ännu bättre nu när han fått ett par extra säsonger med erfarenhet i ryggsäcken. Under gårdagen gick klubben även ut med att man lånar in Aleksi Heponiemi från Florida Panthers där han noterades för 14 poäng på 49 matcher i klubbens farmarlag den gångna säsongen. 21-åringen har aldrig tidigare spelat i Sverige men hade en riktigt stark säsong i Kärpät 18/19 då han bland annat stod för hela 46 poäng i grundserien. Håller forwarden en liknande klass i vinter har Modo en av seriens främsta spelare i sin trupp. Det finns dock en sak som är en smula dyster: redan i november kan det bli så att Heponiemi lämnar klubben, då ska han nämligen åka över till Floridas läger inför den kommande säsongen och där kan nya beslut kring hans framtid tas. 
 
Som ni kanske minns sa jag att Modo stod för tre värvningar och den sista är den som rent meritmässigt smäller högst. Aaron Gagnon debuterade i NHL redan säsongen 09/10 och har sedan dess representerat klubbar som Dallar och Winnipeg jets men nu fortsätter karriären i Hockeyallsvenskan med Modo. 34-åringen kommer senast från drygt tre år nere i Schweiz men har tidigare även spelat i Finland samt gjort en kort sväng i HV71 vilket resulterade i tre poäng på nio matcher hösten 2013. Det återstår att se om kanadensaren blir mer lyckosam under sitt andra äventyr på svensk mark. 
 
Tror du Modo blir att räkna med i vinter? 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stort tack till Sporatun Sports som är bloggens samarbetspartner. Är du intresserad av att ha reklam på bloggen och nå ut till flera tusen varje månad? Skriv till vår facebooksida så löser vi det!