Hockeyettan: Lagbygget - Kalmar

Vi inleder helgen med att ta en titt på ett av er läsares favoritlag. 
 
Det är naturligtvis en hel del av er här som inte direkt älskar laget vi ska fokusera lite extra på idag, men tittar man på spridningen av inläggen som kommer upp här så verkar Kalmar vara ett av de populäraste lagen. Rent historiskt är staden mer förknippad med fotboll men på senare år har hockeyn fått ett rejält uppsving och det tack vare en imponerande resa mellan 2016-18 då Kalmar HC tog sig från division 3 hela vägen till Hockeyettan. 
 
Efter en fullt godkänd debutsäsong som tog slut i playoff 1 mot Huddinge höjdes förväntningarna men i vintras hade laget marginalerna emot sig. I grundserien hamnade man på den snöpliga sjätteplatsen (bara en poäng efter Halmstad som nådde Hockeyettanfinalen) och i fortsättningsserien blev laget tvåa vilket innebar att säsongen tog slut redan i andra halvan av februari. 
 
 
Victor Crus-Rydberg går in på sin fjärde säsong i klubben. 
Foto: Tove Dolff 
 
 
Om vi ska ta en titt på lagbygget som tagit form under våren och sommaren så är det till stora delar samma trupp som förra säsongen, men en del intressanta saker har hänt. För att börja med det positiva så har man skrivit kontrakt med en lovande amerikan vid namn Zack Remers som senast kommer från spel i NCAA III där han producerat en hel del poäng. 24-åringen har dock aldrig spelat på svensk is så det kanske tar ett tag innan alla bitar faller på plats. 
 
Ett annat nyförvärv har fått en betydligt kortare väg till sin nya klubb, efter att ha gjort ett flertal försök att slå sig in på Hockeyettannivå är det dags för Marcus von der Geest att se om Kalmar kan bli klubben där allt lossnar. 27-åringen, som fått ett try out-kontrakt, kommer senast från spel i Hockeytvåan där han noterades för 33 poäng på 25 matcher. 
 
Bland nyförvärven återfinns även ett bekant ansikte för Kalmarpubliken, efter att ha gjort några matcher med laget under säsongen 17/18 flyttade Daniel Bohman till Boro/Vetlanda för att sedan göra succé i Åseda. Den gångna säsongen stod 25-åringen för imponerande 63 poäng på 28 matcher men vi ska komma ihåg att det var i division 3. Det kan även vara värt att påpeka att han också måste imponera på sin try out för att få stanna. 
 
Flertalet av den gångna säsongens nyckelspelare har valt att skriva på nya kontrakt vilket naturligtvis är väldigt positivt, man har bland annat lyckats behålla Victor Crus-Rydberg som var överlägsen i den interna poängligan (elva poäng mer än tvåan). Klubben har även förlängt med Kim Runermark som i sina bästa stunder visar allsvensk klass, samma sak gäller Sebastian Ottosson som lånats ut till både Karlskrona och Kristianstad under sin tid i klubben vilket resulterade i totalt nio matcher. 
 
En spelare som dock valt att lämna är Adam Persson, den populäre forwarden kände sig modig nog att ta steget från Kalmar till ärkerivalen Nybro. Det kanske är tur att höstens derby mellan lagen förmodligen kommer spelas inför tomma läktare. 
 
Känslan är att Kalmar har en tillräckligt stark trupp för att vara med och slåss om en plats bland de fem främsta, man har en fin bredd och dessutom ett riktigt sparkapital i form av Johan Järlefelt som inte riktigt lyckades motsvara de högst ställda förväntningarna som var på honom inför den gångna säsongen. Med tanke på att flera andra lag tappat en del i slagstyrka kan det mycket väl bli så att Kalmar har marginalerna på sin sida den här säsongen. 
 
KALMARS TRUPP JUST NU
Målvakter: Andreas Henriksson, Alexander Nilsson
Backar: Jens Andersson, Sebastian Ottosson, Gustav Nilsson, Marcus Lundberg, Libelin Bäckström Valiant, Niklas Dahlberg, Johan Grönquist
Forwards: Linus Dahlstedt, David Algulin, Daniel Bohman, Robin Dahlstedt, Victor Crus Rydberg, Lukas Fransson, Mikael Friberg, Zach Remers, Arvid Leremar, Johan Järlefelt, Kim Runermark, Robin Sundman, Jesper Sellin, Marcus von der Geest 
 
Hur tror du det kommer gå för Kalmar den här säsongen? 
 
 
 
 
 
 

Stort tack till Sporatun Sports som är bloggens samarbetspartner. Är du intresserad av att ha reklam på bloggen och nå ut till flera tusen varje månad? Skriv till vår facebooksida så löser vi det!