Hockeyallsvenskan: Slut på formtopparna?

Det kan vända fort i hockey. Fråga bara gårdagens förlorare. 
 
Det är inget snack om att den här säsongen kommer att vara väldigt annorlunda, inte minst för lagen i Hockeyallsvenskan. Under de inledande omgångarna fanns det några lag som stack ut lite extra eftersom de lånat in flera spelare från NHL-klubbar. Ett av lagen var Vita Hästen, som under några intensiva veckor fick njuta av att ha Marcus Sörensen (till vardags i San José) som spjutspets och målkung. Norrköpingslaget lyckades kanske inte vinna varje match men man tog ofta poäng och ett tag fanns det ingenting som supportrarna egentligen kunde klaga på. Det skulle ändras. 
 
Den 20:e november stod det klart att Sörensen behövde lämna klubben för att förbereda sig inför den kommande NHL-starten, några dagar tidigare gjorde William Lagesson samma sak och nu är det bara Linus Högberg som är kvar av de uppmärksamade lånen från Nordamerika. "Ja ja, men stommen är kvar" skulle man kanske kunna tänka, men det har varit tydligt att den fina formen försvann i samma stund som lirarna lämnade och nu ser det faktiskt ganska dystert ut. 
 
Igår åkte Norrköpingsgänget på sin andra förlust på tre dagar mot Almtuna, det började visserligen bra när Jens Holmström gjorde 1-2 i slutet av första perioden men sedan gick det sämre och sämre. Visst, med 4-3 underläge efter halva matchen fanns fortfarande chansen men defensiven höll inte måttet och tillslut kunde Almtuna vinna med hela 8-5 inför de tomma läktarna i Uppsalas minst omtyckta arena. 
 
 Almtuna ser ut att ha hittat formen. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Förlusten gör att hästarna från Peking trillat ner till sjundeplatsen och rent placeringsmässigt är det ingen katastrof, men vi ska tänka på att lag 8-11 har spelat färre matcher och har stor chans att kliva förbi när spelschemat jämnar ut sig. Matcher mot lag som Almtuna är just såna som behöver vinnas om det ska bli en lyckad säsong. 
 
Samtidigt som det förmodligen deppas hos spelarna i Vita Hästen finns det större anledning att jubla i Almtunas läger, laget tog tre viktiga poäng och har hittills gjort en överraskande bra säsong. Under de inledande omgångarna var man med i den absoluta toppen och även om man ramlat ner några pinnhål så finns det många positiva saker att glädjas åt. Inte minst att man fortfarande har kvar NHL-lånen Gustav Lindström och Tim Söderlund.  
 
Det är inte bara Vita Hästen som tappat formen den senaste tiden, samma sak gäller Björklöven. Visst, laget är fortfarande med i den absoluta toppstriden men de senaste omgångarna har förhandsfavoriten åkt på dubbla förlusten mot Väsby och igår fick man nöja sig med en poäng borta mot jumbon Kristianstad. En poäng hade nog Modo gärna tagit emot alla dagar i veckan men under fredagskvällen kammade man noll borta mot Västervik, laget tog visserligen ledningen genom Aleksi Heponiemi men sedan rann spelet över till hemmalagets favör och 4-1 speglade händelserna och chanserna rätt bra. 
 
GÅRDAGENS RESULTAT
Almtuna - Vita Hästen: 8-4 
Västervik - Modo: 4-1
Kristianstad - Björklöven: 2-1 (straffar)
 
 
 
 
Vi rundar med att tacka våra två samarbetspartners, Coolbet och Sporatun Sports som bidrar till att bloggen kan leva vidare även i fortsättningen!