Hockeyettan: Lagbygget - Hanhals

Idag är det dags för del 10 i serien där vi tar en titt på alla Hockeyettans lagbyggen. 
 
Efter att ha gjort en avstickare norrut häromdagen är det idag dags att återvända söderut, närmare bestämt till västkusten och Hanhals. Klubben är kanske främst känd för att vara platsen där en ung Jonas Esbjörs fick sitt genombrott innan han senare flyttade till Frölunda där det blev dubbla SM-guld och närmare 400 matcher men visst har Hanhals så mycket mer att erbjuda rent historiskt. 
 
Efter ett gäng säsonger som relativt anonyma i division 2, vintern 15/16 blev det seger i grundserien och man lyckades senare följa upp det med en andraplats i kvalserien till Hockeyettan - flera placeringar före Mörrum som åkte ur samma serie. En stor anledning till avancemanget var värvningen av Andreas Elofsson året innan, den meriterade forwarden med sex allsvenska säsonger bakom sig stod bland annat för tretton poäng under kvalspelet och hade utan tvekan en nyckelroll. Att ta steget upp till Hockeyettan är stort men åren i serien har varit långt ifrån enkla, laget blev visserligen så bra som femma i grundserien 18/19 men den gångna säsongen fick man nöja sig med en elfteplats - mer än tjugo poäng från allettan. Väl i fortsättningsserien blev man bara femma så förväntningar kan inte vara skyhöga inför det som väntar. 
 
 
Blir 20/21 en muntrare säsong för Hanhals?
Foto: Tove Dolff 
 
 
Den gångna säsongen var som sagt var långt ifrån lyckad men trots det får inledningen av silly season ses som en framgång för klubben, redan i april stod man för en fin värvning i form av Tony Pappila som senast kommer från spel i Hockeyallsvenskan med Kristianstad. Senast forwarden höll till i Hockeyettan var 18/19 och då var han riktigt bra så känslan är att 23-åringen lär få en nyckelroll i sitt nya lag. Samma sak gäller den lovande keepern Isak Ragnevad som stundtals imponerade mellan stolparna i Tranås och som har en hög potential. Blir 20/21 vintern då det riktiga genombrottet kommer? 
 
Hanhals har en ganska ung trupp men man som tur är har man även förstärkt med en rutinerad pjäs i Jens Hellgren. Backen kommer senast från två mediokra säsonger i Vita Hästen men 17/18 var han en av lagets främsta och tidigare har han även gjort bra ifrån sig i klubbar som AIK och Mora. Med över 450 allsvenska matcher på sitt CV är det inget snack om att Hellgren är invärvad för att bidra med rutin och kunskap som han kan förmedla till sina yngre lagkamrater men backen är trots allt bara 31 år gammal och bör därför ha flera säsonger kvar i kroppen. Är Björbosonen motiverad har Hanhals gjort en av våren och sommarens bästa värvningar. 
 
Tyvärr har silly season inte enbart varit positiv, duktige David Stenbacka har tagit klivet till Halmstad och målvakten Scott Hector flyttade till Östergötland för att försöka spela upp IK Guts till Hockeyettan. De tyngsta förlusterna skedde dock redan under slutet av den gångna säsongen vilket gör att man ändå haft rätt god tid på sig med att leta ersättare. Allt som allt ser Hanhals lagbygge helt okej ut och jag skulle bli överraskad om laget blir indragna i bottenstriden även den här säsongen. 
 
HANHALS TRUPP JUST NU 
Målvakter: Mathias Israelsson, Isak Ragnevad 
Backar: Jens Hellgren, Måns Krämer, Joseph Berger, Oskar Pettersson, Pa-Mansu Janneh, Kim Roussakoff, Alexander Stensson
Forwards: Joshua Berger, Oliver Celec, Mattias Elfström, Simon Morberg, Gustav Göransson, Johan Zarwel, Lukas Wahlberg, Rasmus Rosenqvist, Tony Pappila 
 
Hur tror du det kommer gå för Hanhals 20/21? 
 
 
 
 
 
 
Glöm inte att besöka Sporatun Sports, som är bloggens senaste samarbetspartner!