Hockeyettan: Lagbygget - Huddinge

Idag tar vi en titt på en av seriens mest uppmärksamade klubbar. 
 
Efter att ha gjort ett par intervjuer med nya spelare i Hockeyallsvenskan tar vi idag åter steget ner till Hockeyettan där det är dags att granska ett av seriens mest uppmärksamade lag. Huddinge ses som en av landets främsta när det kommer till att utveckla talanger (det är ingen slump att föreningen kallas "talangfabriken") men precis som Örnsköldsviks motsvarighet har man haft svårt de senaste åren. 
 
Visst, laget brukar vara med långt fram under säsongen men det har hunnit bli mer än tio år sedan Huddinge senast spelade i Hockeyallsvenskan. Sedan dess har man visserligen varit med i kvalserien inte mindre än fyra gånger, men misslyckats med att knipa en plats till den serien som skulle innebära ett stort lyft för hela föreningen. Inte minst ekonomiskt. 
 
I vintras inleddes säsongen ganska tungt och man blev "bara" fyra i grundserien men efter nyår spelade laget allt bättre, i allettan blev man tvåa men föll sedan i playoff 2 mot Vimmerby. Sedan dess har en hel del hänt, långt ifrån allt är positivt, men Huddinge verkar ändå bli ett lag att räkna med. 
 
Pontus Eltonius spås ha en nyckelroll i Huddinge den kommande säsongen. 
Foto: Tove Dolff 
 
Om vi ska börja med det negativa så är det att flera tunga pjäser valt att tacka för sig, supportrarna har bland annat vinkat farväl till Jesper Cederberg som flyttat till Enköping men den tyngsta förlusten är utan tvekan den av Måns Krüger som väljer att avsluta sin karriär. Att tappa en av föreningens främsta de senaste tio åren och likaså en av Hockeyettans stabilaste poängspelare måste kännas extremt tufft. En sån spelare ersätts inte i första taget. 
 
Det som dock är positivt är att man ändå ser ut att få till ett slagkraftigt lag, spelare som Björn Jonason och Kim Lennhammar är kvar i truppen och värvningen av Christian Blomqvist var en av vårens bästa. Där fick man in en spelare många trodde skulle ta klivet upp en division. Lägg därtill den lovande målvakten August Hedlund samt backlöftet Simon Wassberg som har potential att redan bli en nyckelspelare. 
 
Uppsättningen med forwards (Lundh, Bergkvist, Kalte & Sjörén för att nämna några) kan göra många andra klubbar avundsjuka men det finns å andra sidan en hel del lag som har kvaliteér Huddinge saknar. Åtminstone i nuläget. Jag tänker främst på backsidan som visserligen är talangfull men som saknar rutin, Lennhammar är undantaget som bekräftar regeln. Det vore bra om man lyckades få in någon erfaren backpjäs som är bra i egen zon. Oftast är det just en stark defensiv som är tungan på vågen för ett lag som ska lyckas ta steget upp. 
 
 
HUDDINGES TRUPP JUST NU
Målvakter: Pontus Eltonius, August Hedlund, Victor Olsson (utlånad till Segeltorp)
Backar: Tim Henriksson, Kim Lennhammar, Simon Wassberg, Filip Pilö, Alexander Svarvén
Forwards: Oscar Bergkvist, Christian Blomqvist, Sebastian Frantz, Anton Kalte, Robin Carneholm, Rasmus Dahlberg Karlsson, Björn Jonason, David Ljusbol, Fabian Lundh, Christoffer Odljung, Fredrik Renström, Filip Runbjer, Robin Sjörén 
 
 
Hur tror du det kommer gå för Huddinge den kommande säsongen? 
 
 
 
 
 
 
Stort tack till Sporatun Sports som är bloggens samarbetspartner! Vill du också synas på bloggen? Skicka ett meddelande till våran facebooksida så löser vi det!