Hockeyettan: Lagbygget - Nybro

Vi rundar av helgen med att ta en titt på ett av Hockeyettans just nu hetaste lagbyggen. 
 
Redan i början av april skrev jag ett inlägg med fokus på fem stycken lag i antingen Hockeyallsvenskan eller Hockeyettan som jag trodde kommer bli värda att hålla ett extra öga på under den kommande säsongen och ett av lagen var Nybro - laget vi ska ta en extra titt på idag. 
 
Den anrika klubben från glasriket har varit med om både toppar och dalar genom åren men nu ser det ut som att man sakta men säker är påväg i rätt riktning. Den gångna säsongen vann laget grundserien för att sedan bli femma i allettan vilket resulterade fortsatt spel, sedan blev Hudiksvall numret för stora i playoff 2 men i stort kunde ändå "Vikings" vara nöjda med sin säsong. Frågan är om man även är sugna på revansch och har det som krävs för att nå ännu längre i vinter. 
 
De senaste veckorna har det åtminstone sett ut som att klubbens sportsliga ledning haft den känslan inom sig, man har nämligen arbetat väldigt intensivt med att bygga ett slagkraftigt lag inför det som väntar. En av de mest uppmärksamade värvningarna skedde redan i början av april då man skrev kontrakt med Adam Persson - som spenderat de tre senaste vintrarna hos rivalen Kalmar. Den värvningen skulle visa sig ge en fingervisning om vad som komma skulle. 
 
Adam Perssons flytt från Kalmar till rivalen Nybro har varit en av silly seasons hetaste. 
Foto: Tove Dolff 
 
Persson i all ära, den bästa värvningen rent spelmässigt är nog ändå den av Eric Gustafsson som plockats in från Grästorp men som är mest ihågkommen för sin tid i Tranås där det blev över 300 poäng under sina drygt 400 matcher i klubben. 29-åringen har flera fina säsonger bakom sig och det finns egentligen ingenting som talar för varför forwarden inte skulle kunna prestera på en hög nivå även i Nybro. Det är inget snack om att Gustafsson är en spetsvärvning. 
 
Detsamma gäller även klubbens senaste rekrytering, så sent som igår presenterades nämligen Ryker Leer och i kanadensaren får man in ytterligare en bra poängspelare som ska kunna hjälpa laget att få till en riktigt fin offensiv. 24-åringen kommer senast från en väldigt lyckad debutsäsong på svensk mark där han noterades för 45 poäng på 47 matcher i Visby/Romas mörkblåa tröja. Som om det inte vore nog har man även värvat in talangen Matej Galbavy från Borlänge vilket gör att offensiven känns som det som kan bli Nybros signum den kommande säsongen. 
 
Smolket i bägaren är att man, åtminstone i nuläget, känns en aning tunna på backsidan (om man jämför med forwardssidan) men det finns fortfarande tid att plocka in ytterligare någon spelare på den positionen. Annars får Erik Lindström dra ett extra tungt lass. På målvaktssidan ser det betydligt bättre ut, Robin Johansson är en av Hockeyettans främsta mellan stolparna och som backup finns löftet Albin Andersson som senast kommer från spel i Karlskronas organisation där han klockade 28 J20-matcher under vintern. 
 
Allt som allt känns det som att Nybro har något riktigt bra på gång, kraven kommer vara höga på den klassiska föreningen och det är med all rätt. Allt annat än en lång säsong med åtminstone spel i playoffrundans andra halva vore ett misslyckande. 
 
NYBROS TRUPP JUST NU
Målvakter: Robin Johansson, Albin Andersson
Backar: Hugo Arvidsson, Melker Bergman, Rasmus Johansson, Viktor Bolin, Erik Lindström, Anton Schagerberg, Jesper Mångs 
Forwards: Filip Bergman, Eric Gustafsson, Sebastian Borg, Simon Hansson, Matej Galbavy, Otto Henell, Kalle Hult, Mathias Kemppi, Adam Persson, Robin Wengdahl, Markus Palmberg, Fredrik Strömgren, Ryker Leer 
 
Vad tror du om Nybros chanser till en lyckad säsong? 
 
 
 
 
 
 
Stort tack till Sporatun Sports som är bloggens samarbetspartner. Är du intresserad av att ha reklam på bloggen och nå ut till flera tusen varje månad? Skriv till vår facebooksida så löser vi det!