Hockeyettan: Kan man nå toppen utan sin ryggrad?

Ett av Hockeyettans främsta lag står inför en rejäl utmaning. 
 
Allsvenskt kval 2017 och 2018. Playoff 3 2019. Playoff 2 2020. Huddinge kan blicka tillbaka på fyra väldigt starka säsonger och mycket talar för att man har siktet inställt på att även 20/21 ska bli en vinter med mycket glädje i Björkängshallen. Det finns dock en del bekymmer som uppkommit under våren som kan göra den kommande säsongen till en ordentlig utmaning. En stor del av de senaste årens ryggrad har nämligen tackat för sig. Nedan följer fem spelare som lämnat klubben den senaste tiden. 
 
JESPER CEDERBERG - Enköping 
Vi inleder med en spelare som varit på gränsen till att slå igenom på allvar de senaste åren, men i och med flytten till Huddinge verkade allt lossna för den lovande forwarden. Med elva mål och totalt 31 poäng var 23-åringen en positiv överraskning som många säkerligen gärna sett i Huddingetröja även nästkommande vinter, men för ett par dagar sedan presenterades han som Enköpings senaste nyförvärv. 
 
NICLAS LEHMANN - Vallentuna 
Här har vi en av Hockeyettans stabilaste när det kommer till att producera poäng. Under sina tio år i serien har forwarden legat mellan 26-47, något som väldigt få andra spelare kan skryta med. Kommer senast från sin poängmässigt främsta säsong hittills i karriären och hade mycket väl kunnat vara en nyckelspelare 20/21 men skrev för en tid sedan på för seriekollegan Vallentuna. 
 
FILIP NORMAN - Slutar
Varken Lehmann eller Cederberg kan ses som riktiga trotjänare men det får man nog ändå kalla Norman, han spelade trots allt i klubben totalt sex säsonger varav fem i rad (2013-18). Gjorde en sväng nere i KRIF men var som bäst i Björkängshallen och det får ses som en relativt tung förlust att forwarden beslutat sig för att karriären är över. 
 
MARTIN EKLUND - Slutar
Trotjänare som spelat i klubben sedan han var junior, är kanske ingen flashig spelare som briljerar i powerplay men Eklund var en stabil back som allt som oftast stod för finfina insatser i egen zon. De tre senaste säsongerna har han varit lagkapten men under gårdagen gick klubben ut med att 28-åringen väljer att avsluta karriären. Är med sina 377 matcher fyra genom tiderna i klubbens historia. 
 
MÅNS KRÜGER - Slutar
Som ni märker är det flera tunga Huddingeprofiler som tackar för sig, Måns är av de flesta sedd som klubbens främsta de senaste tio åren och det måste ha kommit en som tung smäll när forwarden valde att slänga upp skridskorna på hyllan, endast 28 år gammal. Har varit runt i ett par andra klubbar men mestadels har tiden spenderats i Huddinge, som mest blev det hela 73 poäng under en och samma säsong och vid fyra tillfällen tog han hem den interna poängligan. Så sent som i vintras blev det 54 poäng på 40 matcher och det finns egentligen ingenting som talat för att han inte gjort något liknande även 20/21, bara han själv velat. Ligger trea i klubbens All-time poängliga. 
 
Flera tongivande spelare har lämnat Huddinge inför den kommande säsongen. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Som om dessa tunga förluster inte vore nog står det även klart att Gustav Ahnelöv lockats över till Vallentuna samt att backkollegan Adam Hansen också tackat för sig. Dessutom står flera tunga pjäser utan kontrakt, hur blir det med Victor Andersson tex? 
 
Det är klart att Huddinge mycket väl kan göra en väldigt stark säsong även i vinter, flera duktiga spelare har valt att stanna kvar samtidigt som man värvat in några unga och lovande spelare som inte riktigt lyckats slå igenom i sina allsvenska klubbar. Kan det faktiskt bli så att 20/21 blir första säsongen på flera år som talangfabriken kan spela utan en enorm press på sina axlar? 
 
HUDDINGES TRUPP JUST NU
Målvakter: Pontus Eltonius, August Hedlund, Victor Olsson (utlånad till Segeltorp)
Backar: Tim Henriksson, Filip Pilö, Alexander Svarvén, Simon Wassberg
Forwards: Oscar Bergkvist, Björn Jonason, Christian Blomqvist, Rasmus Dahlberg Karlsson, Robin Carneholm, Sebastian Frantz, Anton Kalte, Fabian Lundh, Fredrik Renström, Filip Runbjer, Robin Sjörén
 
 Tror ni att Huddinge blir ett lag att räkna med även i höst?
 
 
 
 
Vi rundar av det här inlägget med att välkomna Sporatun sports som ny samarbetspartner till bloggen. Är du spelare utan agent så kan Sporatun vara ett alternativ!