Forwarden stannar i Almtuna - "Trivs otroligt bra i klubben"

Den allsvenska säsongen slutade snöpligt men nu börjar klubbarna vända blicken framåt igen. 
 
För en hel del klubbar blev säsongen 19/20 inte riktigt som man hade hoppats, när allt det roliga precis skulle börja blåstes säsongen av helt och man fick därför ta semester tidigare än man förmodligen velat. För ett par klubbar var säsongen dock redan över, lag 9-12 hade som bekant redan spelat klart och för dem kanske inte avbrottet kommer spela lika stor roll. Ett av lagen är Almtuna, som lyckades undvika det allsvenska kvalet (som inte ser ut att bli av) och som därmed kan summera säsongen som mer lyckad än den föregående. 
 
Truppen 20/21 kommer naturligtvis se annorlunda ut än den gjort i vinter, det står redan klart att Tony Mårtensson tackar för sig men i övrigt har det inte hunnit hända så värst mycket. För några dagar sedan förlängde Tobias Liljendahl sitt kontrakt och nu står det klart att även Hampus Harlestam stannar kvar i Uppsala - trots att han bara varit inlånad från Oskarshamn den här säsongen. Vi tog ett litet snack med forwarden för att se hur tankarna går efter beslutet. 
 
 
 Harlestam noterades för elva mål på 35 matcher den här säsongen. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Idag (onsdag) gick Almtuna ut med nyheten att du spelar med dem även nästa säsong, kan du berätta lite om hur tankarna gick innan du bestämde dig för det? 
Kände rätt tidigt när Almtuna var intresserad att jag har trivts otroligt bra i klubben och att jag även utvecklats den här säsongen. Har även varit ett plus att komma närmare Stockholm och hem till familj. 
 
Den här säsongen har du varit utlånad från Oskarshamn, hur har kontakten mellan dig och SHL-klubben sett ut?
- Den har väl inte varit speciellt mycket. Har sporadiskt pratat med Stolt (klubbens sportchef) men inget mer. 
 
Tar man en titt på poängproduktionen så gjorde du en väldigt bra debut i Hockeyallsvenskan, är du nöjd med hur säsongen blev?
- Både ja och nej. Har väl varit lite mer från match till match att man känt att det har gått bra, gentemot i ettan där man känt att man kunnat bidragit i varje match. Men det är något man kan ta med sig till nästa säsong, att försöka ligga på en hög nivå i varje match. 
 
Vad tycker du om skillnaden på allsvenskan och Hockeyettan, där du mestadels spelat tidigare?
- Det är väl just det, att man måste visa sig från sin bästa sida varje match eftersom nästan alla spelare är lite bättre i det mesta. 
 
Något som redan står klart är att Tony Mårtensson inte finns med i truppen nästa säsong, vad tycker du att han har haft för betytelse för laget?
- Såklart en stor betydelse med all sin erfarenhet han har från sin karriär. Han är en väldigt seriös spelare och det har varit riktigt häftigt att ha fått vistats i samma omklädningsrum som honom. 
 
Läget, både i Sverige och i utlandet, har blivit rätt ansträngt den senaste tiden, har din vardag påverkats på något sätt?
- Personligen har det inte påverkat mig mer än att man behövt åka runt och leta vissa basvaror på affärerna. 
 
FAKTA: Hampus Harlestam 
Ålder: 26 år
Längd/Vikt: 177cm/83kg
Position: forward
Moderklubb: Lindingö Vikings
Statistik 19/20: 35 matcher, 19 poäng (11+8), 43 utvisningsminuter 
 
FAKTA: Almtunas trupp 20/21 
Målvakter:
Backar: Victor Aronsson, Filip Hasa, Marcus Karlström
Forwards: Hampus Harlestam, William Wiå, Tobias Liljendahl
 
 
Om ni inte redan visste det så finns bloggen även på patreon, varje litet bidrag är uppskattat och kan hålla bloggen levande även i fortsättningen! 
https://www.patreon.com/user?u=10903975