Hockeyettan: Lagbygget - Enköping

Ny dag - nytt lagbygge. 
 
Vi fortsätter veckan med att åter vända blicken mot Hockeyettan och dess olika lagbyggen, idag har turen kommit till Enköping som ser ut att ha något intressant på gång. De senaste åren har dock varit långt ifrån just intressanta för klubben, sedan allsvenskt kval 2010 följt av tre raka playtoff följde många ganska dystra år innan man åter nådde playoff våren 2019 men den gångna säsongen missade man åter chansen att få en lång säsong. I grundserien fick man nöja sig med en tiondeplats och i den så kallade fortsättningsserien blev laget bara femma. Det kan de knappast ha varit nöjda med. 
 
Niklas Rigelius (9) går in på sin tredje säsong i klubben. 
Foto: Peter Scott 
 
ENKÖPINGS TRUPP JUST NU
Målvakter: Pontus Hagman
Backar: Filip Andersson, Kevin Lidström, William Kaijser, Fredrik Lundin, Robin Nilsson, John Petersson, Adam Rachidi
Forwards: Daniel Andersson, Jesper Bärgård, Ludwig Ahlin, Johan Eek, Ludwig Wallin, Elias Lindskog, Niklas Rigelius, Tobias Smids 
 
Eftersom säsongen tog slut ganska tidigt så fick man möjligheten att börja bygga ett nytt lag före många andra och därför ligger man redan bra till. Redan i mitten av mars stod man för en överraskande värvning i form av Adam Rachidi som efter fem vintrar på Gotland lämnade Visby/Roma för en förmodad nyckelroll i Enköping. 
Valet var enkelt då några klubbar i Stockholm hörde av sig och visste att jag var påväg hem till fastlandet men Enköping var det enda laget som visade att dem vill ligga i framkant och vara ett lag som slåss i toppen, och det har alltid varit min ambition i varje lag jag spelat i, sa backen till bloggen när övergången blivit offentliggjord. 
 
Den erfarne backen är inte ensam om att värvas in för att bidra med rutin, så sent som för några dagar sedan presenterades återvändaren Jesper Bärgård (senast från en vinter i Vimmerby och Tranås) och det får ses som en fin förstärkning. Senast 27-åringen spelade i den gröna tröjan noterades han för 27 poäng och han borde ha goda förutsättningar att producera en hel del även den här säsongen. Man har dessutom gjort en intressant värvning i form av Johan Eek (som också har ett förflutet i klubben), forwarden har spenderat de senaste tre åren i Köping där han varit en ledande spelare och känslan är att 28-åringen är bättre nu än när han senast spelade i Enköping.  
 
I defensiven lär mycket fokus hamna på William Kaijser som stundtals var briljant den gångna säsongen och som i sina bästa stunder håller allsvensk klass, han fick som bekant göra flera inhopp i Västerås och laget från gurkstaden lär hålla ett öga på honom även i vinter. Lite längre fram lär naturligtvis Daniel Andersson få dra ett tungt lass, 26-åringen stod för en imponerande utveckling förra säsongen och med sina 19 fullträffar var han en av Hockeyettans främsta sett till antalet spelade matcher (40). Kan han hålla uppe den nivån är mycket vunnet för ett Enköping som ser ut att bli betydligt vassare 20/21. 
 
Hur tror ni det kommer gå för Enköping den här säsongen? 
 
 
 
 
Om ni inte redan visste det så finns bloggen även på patreon, där kan man stötta bloggen och samtidigt ta del av texter som inte kommer upp här. Dessutom är chansen större att det kommer texter om det laget man följer, om man är med och stöttar bloggen. Varje litet bidrag är uppskattat och kan hålla bloggen levande även i fortsättningen.  Det skulle betyda jättemycket för mig. 
https://www.patreon.com/user?u=10903975