Hockeyallsvenskan: Sörensen-effekten

Hur står det egentligen till hos frejdiga Vita Hästen?
 
Det svänger snabbt i hockey, så sent som för elva dagar sedan krossade Vita Hästen Modo med hela 7-0 inför en liten men fanatisk publik hemma i Himmelstalundshallen. Sedan dess har lagets stjärna och härförare, Marcus Sörensen, återvänt till San José Sharks och det verkar ha gett effekt. För motståndarna vill säga. 
 
Inför gårdagens match mot BIK Karlskoga hade Norrköpingslaget två raka förluster och den dystra målskillnaden 4-11 lyckades man inte förbättra i klassiska Nobelhallen. Istället inkasserades en ny förlust efter att Sebastian Fakt gjort matchens enda mål inför åtta åskådare som fick se Karlskoga klättra upp till fjärdeplatsen. 
 
Det har gått tungt för Vita Hästen sedan Marcus Sörensen lämnade laget. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Det är naturligtvis enkelt att peka på Sörensen och säga att laget helt plötsligt blev dåligt när han lämnade, men riktigt så ligger det nog inte till. Redan när forwarden fanns kvar i truppen hade Norrköpingslaget en förmåga att vara väldigt ojämna och vid flera tillfällen blev 28-åringen, tillsammans med ett par andra spelare, tungan på den berömda vågen. Samtidigt har man även tappat Simon Holmström och så finns det en del problem med sjukdomar i laget som har försvagat truppen under den senaste tiden. Trots det finns det ändå en hel del potential hos Vita Hästen men marginalerna har blivit mindre och alla lag skulle få en liten baksmälla när deras främsta spelare lämnar. Det återstår att se om saker kan bli bättre nu när Alexander Lindelöf skrivit på ett kontrakt som sträcker sig året ut. 
 
BIK Karlskoga då? Jodå, laget tog en viktig seger som gör att man är på hyfsat säker mark (om man vill komma topp-6 vill säga) men gårdagens insats var knappast den bästa den här säsongen. Något de dock kan ta med sig är att defensiven fungerade bra mycket bättre än i onsdagens match borta mot Björklöven då det blev förlust med hela 1-7. Målvakten Tim Juel visade återigen att han är en stabil utpost mellan stolparna och Sebastian Fakt visade även upp att målskyttet från förra säsongen inte var någon slump. Det kan nog bli mellan 15-20 mål även i vinter. 
 
MATCHFAKTA
BIK Karlskoga - Vita Hästen: 1-0 (1-0,0-0,0-0)
1-0, Sebastian Fakt (Westlund, Berglind)
Skott: 32-17
Utvisningsminuter: 0-4
Publik: 8 (Nobelhallen)
 
 
 
 
Vi rundar med att tacka våra två samarbetspartners, Coolbet och Sporatun Sports som bidrar till att bloggen kan leva vidare även i fortsättningen!