Hockeyettan: Summering av gårdagens matcher

Det bjöds på mängder av mål när Hockeyettan rullade vidare under gårdagskvällen. 
 
 
 
Norra serien 
Piteå - Kalix: 4-5 
Boden - Kiruna AIF: 8-1
Kiruna IF - Vännäs: 1-4
SK Lejon - Örnsköldsvik: 2-4
Sundsvall - Östersund: 1-8
Kommentar: I den norra serien bjöds det inte på några större skrällar, Boden hade inga större problem att avväpna Kiruna AIF på bortaplan och Östersund hade ungefär lika enkelt i sin match mot nykomlingen Sundsvall. Det närmaste en skräll var att Kalix lämnade Piteå med tre poäng i bagaget, från en match som hade kunnat gå lite hur som helst. Vi kan även notera att Vännäs stundtals var pressade borta mot Kiruna IF, men att man ändå kunde få till ett riktigt bra resultat och säsongens första seger. 
 
Östra serien 
Enköping - Hanviken: 7-2
Hudiksvall - Segeltorp: 7-4
Nyköping - Sollentuna: 3-2
Wings - Strömsbro: 4-2
Kommentar: I den östra serien bjöds det på fyra målrika matcher där det mest anmärkningsvärda hände i Pinbackshallen där Wings lyckades stå för en miniskräll i och med segern mot Strömsbro. Gästerna har varit uppsnackade inför säsongen men har inlett grundserien med dubbla förluster  vilket sätter lite press på laget. Enköping visade att man ska ta laget på allvar, Hanviken bjöd kanske inte på något vidare motstånd men det är inget snack om att ESK har något bra på gång. I övrigt kan vi notera att Nyköping (med nöd och näppe) tog säsongens andra seger och att Hudiksvall sprang iväg till 4-0 tidigt vilket satte laget i en fin sits inför fortsättningen mot Segeltorp. 
 
Hudiksvall har tagit poäng i båda lagets matcher sedan grundserien drog igång. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Västra serien 
Kumla - Forshaga: 3-4
Eskilstuna Linden - Skövde: 4-7
HC Dalen - Surahammar: 4-2
Borlänge - Köping: 1-4
Malung - Lindlöven: 4-6
Mariestad - Grums: 4-0
Kommentar: Lite längre västerut gick det mesta som förväntat, den största knallen var att Köping lade beslag på samtliga poäng borta mot topptippade Borlänge. I den matchen stod Jonas Eneroth (som vi snackade upp så sent som igår) för en riktigt stark insats mellan stolparna, det blev faktiskt hela 35 räddningar. Skövdes defensiv höll ingen vidare klass men laget lyckades ändå få till en seger bortamot Linden, mycket tack vare Jesper Emanuelsson som var inblandad i fyra av lagets sju mål. Mariestad har, precis som förväntat, inlett säsongen bra och mot Grums stod laget för en stabil och fin insats där Erik Olsson stack ut lite extra. Forwarden stod för 1+2 och ser ut att ha hittat formen tidigt. 
 
Södra serien 
Karlskrona - Hanhals: 4-2
Troja/Ljungby - Mörrum: 4-1
Tranås - Vimmerby: 0-3
Tyringe - KRIF: 1-2
Kalmar - Halmstad: 10-1
Borås - Nybro: 2-8
Kommentar: Ja, vad ska man egentligen säga om gårdagens matcher? Att Troja besegrade Mörrum och KRIF gjorde samma sak mot Tyringe var kanske ingen skräll, men vem hade på känn att Kalmar skulle krossa Halmstad med hela 10-1? Jag har varit en smula tveksam till lagbygget men igår fanns det inte mycket att klaga på. Grannen Nybro stod också för en riktigt fin insats när Borås besegrades med 2-8 efter att bland annat ha gjort fem mål i andra perioden. Gårdagens prestigemöte var mellan topptippade Tranås och Vimmerby, den matchen blev kanske ingen höjdare men det vi kan ta med oss är att TAIF fått en ganska tung inledning på säsongen. Inför maktmötet mot Vimmerby hade laget lånat in två spelare från Vita Hästen men det hjälpte föga, tigrarna vann med stabila 3-0 och det får ses som rättvist med tanke på hur spelet såg ut. 
 
Vilket av gårdagens resultat tycker du sticker ut lite extra? 
 
 
 
 
 
 
 
Vi rundar med att tacka våra två samarbetspartners, Coolbet och Sporatun Sports som bidrar till att bloggen kan leva vidare även i fortsättningen! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


1
Johnny

Rent spontant så tycker jag att Wings har startat bra väl medveten om att det endast spelats två omgångar än. De har ju storebror Hägg i sin trupp nu samt Rasmus Hedin, Teodor Nyström och Marcus Karlsson, som jag har sett en del av i Hockeyallsvenskan i Almtunas tröja. Kan vara bra, på sikt, för Almtuna att få igång Hägg och Nyström ordentligt men även Hedin tycker jag varit bra när han har varit här. Jag hoppas därför att det fortsätter att gå bra för Wings.

Svar: Ja det får man säga, tycker det är ett lite svårtippat lag men bredden på östra serien är inte riktigt lika bra som tex den södra, så det kanske kan tala för dem.
Benjamin Lindkvist