NHL-spelare klar för Kristianstad

Ytterligare ett lag i Hockeyallsvenskan ger sin trupp lite extra stjärnglans. 
 
Det börjar bli vardagsmat, nyheter om att allsvenska klubbar förstärker med NHL-spelare. Senast i raden (åtminstone när den här texten skrivs) är Kristianstad som efter några dagars spekulationer tillslut kunde gå ut med nyheten att Joel Kellman kommer inleda säsongen hos dem. 
 
Vi ser framemot att Joel kommer till oss, och med sin rutin och kunskap hoppas vi att han lyfter våra unga killar i laget, säger tränaren Mikael Gath till klubbens hemsida. 
 
 I slutet av december noterades Kellman för sitt första NHL-mål, i matchen mot Philadelphia. 
 
 
Att få in en spelare som Kellman är naturligtvis väldigt bra för Kristianstad, samtliga klubbar i SHL skulle gärna ha honom i sin trupp men eftersom SHL stängt dörren var det upp till de allsvenska lagen att slåss om honom och det verkar ha varit rätt tydligt att just KIK legat bäst till. Förmodligen känns det en smula snopet för hans moderklubb, Karlskrona, att man blev nedflyttade lagom till man hade haft chansen att spetsa truppen med en NHL-spelare. 
 
26-åringen från Blekinge var ingen poängkung under sin första säsong i världens bästa liga men producerade ganska bra i San Josés farmarlag och som ni säkert minns stod han för en hel del poäng under sina år i SHL. Rimligtvis borde Kellman kliva in i sitt nya lag och vara en ledande spelare men precis som för alla andra gäller det att hamna i rätt omgivning, även en NHL-spelare behöver uppbackning. 
 
FAKTA: Joel Kellman
Ålder: 26 år
Längd/Vikt: 180cm/87kg
Position: forward
Moderklubb: Karlskrona HK
Statistik 19/20: 31 matcher, 7 poäng (3+4), 4 utvisningsminuter (San José Sharks, NHL)
25 matcher, 16 poäng (4+12), 6 utvisningsminuter (San José Barracuda, AHL)
Meriter: 8 A-landskamper, 31 NHL-matcher, 196 SHL-matcher, J20 SM-Guld, Avancemang till SHL 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stort tack till Sporatun sports som är bloggens samarbetspartner!